MENU
dna-bewerking

Knippen en plakken: op naar een wereld met superkinderen

Rico Verhoeven: ”Er zijn geen smoesjes”

september 24, 2018 Reageren (1) Views: 1869 Life Pim Bouman

Tips tegen inbraak in jouw stekkie

Eindelijk! Weg uit het ouderlijk huis. Weg met alle regeltjes, nu bepaal jij hoe het eraan toe gaat thuis. Na lang zoeken heb je eindelijk je eigen stekkie in Amsterdam. Hier ben je maar al te blij mee. Maar hoe zorg je er voor dat jouw huis veilig blijft en je inbraak voorkomt?

BLVD zocht het voor je uit en geeft je handige tips tegen inbraak.

Hond

Het is je maatje voor het leven, geeft je liefde, zorgt voor gezelschap en helpt ook tegen inbraak. Geen een inbreker zit te wachten op een hond. De boef zal ook wel twee keer nadenken voordat hij jouw paradijsje binnenstapt. Een hond als je net op jezelf gaat wonen, is dat zo wel handig? Je bent als een echte YUPPER natuurlijk heel druk met werken, socializen en feestjes pakken. Hond past daar nou niet echt bij. Maar, een bordje met ‘PAS OP HOND’ doet al wonderen.

‘Verborgen’ sleutels

Een reserve sleutel verstopt onder de deurmat, hier vindt nooit iemand je sleutel. Super handig voor als je een je sleutel vergeten bent. Dit klinkt allemaal super handig, maar niets is minder waar. Inbrekers zijn inmiddels bekend met alle ‘geheime’ plekken. Verstoppen van je sleutels is dus een echte no-go. Het is veel slimmer een om een reserve sleutel aan je buren te geven. Tip: kies je wel de buur uit die niet altijd weg is.

Netjes dicht

Eigenlijk is dit de meest voor de hand liggende en makkelijkste tip. Zorg ervoor dat je altijd checkt of je deuren en ramen gesloten zijn. Het klinkt heel logisch, maar toch gebeurt dit vaak zat. Even je raampje open laten staan en je bent heel je inboedel kwijt. Je denkt bij jezelf ‘’Dat raampje kan best open blijven staan, dat gebeurt mij toch niet.’’ Vergeet niet dat je in Amsterdam woont, hier kan van alles gebeuren.

Ooit gehoord van deur-cilindersloten

 Alarmsysteem

Als YUPPER die net op zichzelf woont, heb je nog niet al wat geld van de wereld (wanneer wel?). Daarom is het instaleren van een alarmsysteem misschien wat te duur. Bovendien is het niet handig als je na een lange nacht stappen vergeet dat je een alarmsysteem hebt, je buren zitten ook niet te wachten op een alarm om 6 uur ‘s ochtends. In dit geval kan je ook weer doen alsof. Plak een sticker van het alarm bij je deur, super handig en een stuk goedkoper.

Whatsapp-groep

Je bent niet weg te slaan van je telefoon, altijd wel wat leuks te zien op Facebook, Instagram of Whatsapp. Laatst genoemde werkt tegenwoordig ook heel effectief tegen inbrekers. Een groepsapp met je lieftallige (of niet) buurtgenoten waar je melding doet als je iets verdachts ziet. De inbreker zal minder snel inbreken in een buurt waar dit actief is. Nog een leuk voordeel van de groepsapp, hierdoor krijg je misschien wel sneller een appje van je knappe buurvrouw of man.

Met deze tips kan je lekker genieten van je eigen huis zonder dat je bang hoeft te zijn voor inbraak.

Tags: , , , , , ,