MENU
dalt vila

Hey! We gaan naar Ibiza! We gaan naar Dalt...

Beleef de meest angstaanjagende nacht met Airbnb

oktober 8, 2018 Reageren (1) Views: 2552 Travel Janneke Siemes

Avontuur; durf jij de Noordkaap Challenge aan te gaan met je camera?

Het avontuur komt er weer aan, de Noordkaap Challenge! Op vrijdag 7 december om precies te zijn. Dan vertrekken alle avonturiers, fotografen en videomakers bij radio 3FM richting de Noordkaap in Noorwegen. Dit is dé beruchte roadtrip for charity waarbij je op jacht gaat naar het Noorderlicht en jij kunt jezelf opgeven als deelnemer of inschrijven voor de crew van vrijwilligers! Gezellige outdoor cabins, foute kerstdiners, wakduiken, ritjes met huskyhonden en spannende challenges winnen voor het goede doel. Waar wacht je op? Je hebt nog maar even…

Je kunt jezelf dus opgeven om mee te doen aan de Noordkaap Challenge. Maar je kunt jezelf ook opgeven voor het team van vrijwilligers, mits je de gave hebt om verhalen vast te leggen op beeld! De Noordkaap Challenge wordt onder andere mogelijk gemaakt door Canon Nederland. Zij voorzien de crew van vrijwilligers van kwalitatief hoogwaardige apparatuur om het avontuur vanuit iedere hoek vast te kunnen leggen.

Avontuur met de Canon Camera Crew

Samen met de organisatie van de Noordkaap Challenge wordt de Canon Camera Crew gevormd: een team dat de reis, omgeving en de teams vastlegt in beeld en geluid. Alle crew members krijgen de nieuwste Canon-apparatuur tot hun beschikking en werken intensief met elkaar samen. De beelden worden ter plekke op de kanalen van Noordkaap Challenge gedeeld. Een ultiem podium voor het werk van deze avontuurlijke fotografen en videomakers. Kun jij werken in extreme weersomstandigheden? Ben jij creatief met beeld? Heb jij oog voor bijzondere momenten en vergezichten? Dan zoeken ze jou! Lees onderaan dit artikel hoe jij jezelf op kunt geven.

Ga jij de uitdaging aan?

Ongekende schoonheid

Je maakt een tocht van ongeveer 7.200km in twaalf dagen. De afstand die je per dag af legt verschilt; op de kortste dag leg je 240 km af en op de langste dag 800 km door Noorwegen en Finland. Onderweg tref je adembenemende natuurgebieden; Scandinavische bossen, ijsmeren, gebergte en de Botnische Golf. Doe mee aan dit avontuur en ontmoet de kerstman, ervaar de stand van de zon rondom de Noordpoolcirkel en verzamel sterke verhalen.

“There is pleasure in the pathless woods, There is rapture on the lonely shore, There is society where none intrudes, By the deep sea and music in its roar: I love not man the less, but nature more.” -Lord Byron.

Alles heeft zijn prijs

Om te mogen genieten van dit natuurlijk schoon moet je wel bestemd zijn tegen de kou en het donker. Om je een indruk te geven; in december komt in Stockholm de zon op om 08:19 uur en gaat onder om 14.54 uur. In Zweeds Lapland komt de zon op om 10:14 uur en gaat al onder om 12:41 uur. Sommige noordelijke delen van Scandinavië blijven donker in de winterperiode. De temperatuur kan dalen tot minus 30 en bepaalde lichaamsdelen kunnen al bevriezen onder de -15 graden. Investeer daarom in de juiste kleding en een flinke voorraad Vaseline.

Into the Wild

Schuilt er een Chris McCandless in jou en hunkert deze avonturier naar aandacht? Dan is dit de Noordkaap Challenge iets voor jou! Beschik jij daarnaast ook over een passie voor fotografie en/of videografie? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor de crew van vrijwilligers!

Nog 12 dagen…

Om crewlid te worden meld je jezelf aan vóór 20 oktober via canon@noordkaapchallenge.com voorzie je aanmelding van een portfolio en/of relevante social media-kanalen. Een deskundige jury beslist wie een ticket naar de Noordkaap in de wacht sleept.

Nog 39 dagen…

Wil jij jezelf inschrijven als deelnemer aan de expeditie? Dat kan nog tot half november 2018! Klik hier om je plek te claimen in deze ultieme roadtrip!

Opbrengsten van de challenge gaan dit jaar volledig naar 3FM Seroius Request óf de helft gaat richting 3FM Serious Request en de andere helft naar een goed doel waar jij (als kandidaat) om geeft.

Vragen? bekijk de FAQ

Tags: , , , ,