MENU

Inspector Gadget: Ring Video Doorbel

Met Lekker Bikes fiets jij altijd lekker door Amsterdam

Welke smartphone populairste

oktober 24, 2018 Reageren (1) Views: 1754 Gadgets Veerle van Dam

Welke smartphone is voor jou een winnaar?

Elk jaar worden er weer tientallen smartphones de wereld in gelanceerd. De ene weer flitsender dan de andere. Deze camera is nóg scherper en die daar heeft de – zeer geliefde – portretfunctie. Elke keer weer word je met verbazing geslagen als er weer een nieuwe toepassing is uitgevonden. Fantastisch, zo blijven we een beetje bezig. Maar welke telefoon kies jij? En waarop kies jij je telefoon uit? De Nederlandse consument is er al wel over uit. Die kiest het liefst voor een mobieltje van Samsung. Het merk werd de afgelopen maand 250.000 keer gezocht op Google. Popi!

En ondanks drie nieuwe iPhone-lanceringen, blijft Samsung een populairdere zoekterm. Apple komt met haar iPhone met 200.000 zoekopdrachten namelijk op een tweede plek. Huawei komt keurig op de derde plek te staan.

#1 Samsung

Deze cijfers blijken uit het onderzoek van internationaal marketingplatform SEMrush. Deze bekeek het aantal zoekopdrachten op Google wat een goede indicatie bleek voor de interesse voor bepaalde smartphone merken of modellen. Samsung doet het al een aantal jaar goed in Nederland. Begin 2018 stegen de zoekopdrachten zelfs naar 280.000 vanwege hun nieuwe baby Galaxy S9. Na geruchten over een nieuwe Galaxy S10 en Note 9 bleef Samsung zijn populariteit houden.

Grappig is dat je vaak een tweestrijd ziet in je omgeving. Je hebt groepen met een iPhone en groepen met een Samsung. Waar ligt dat aan? De keuze voor een nieuwe smartphone begint vaak met het design van een telefoon. Maar ook kiezen mensen op basis van bijvoorbeeld accuduur, bepaalde toepassingen (‘die alleen die telefoon heeft!!!’) of het gebruiksgemak. Daarnaast is jouw telefoonkeuze ook het gevolg van goede marketing. Zien we niet veel vaker reclames van Samsung en Apple dan van een goede, oude Nokia?

#2 Apple

Op nummer 2 staat dus niet verrassend de iPhone. De interesse voor deze telefoon nam sterk toe nadat Apple maar liefst drie nieuwe modellen introduceerde. Hieraan vooraf gingen heel veel geruchten en dit veroorzaakte natuurlijk veel zoekopdrachten. We willen gewoon weten wat ons te wachten staat, Googelen dus!

SEMrush

#3 Huawei

Met ruim 160.000 zoekopdrachten staat Huawei op een welverdiende derde plek. Ondanks alle heisa die Apple veroorzaakte, was de Huawei Mate 20 heel populair bij de smartphone-zoekers. Sinds begin dit jaar laat het Chinese smartphonemerk sterke groei zien in Nederland. Deze groei kwam mede ook door de introductie van het nieuwste vlaggenschip van het merk, de P20 Pro. Met een stijgende populariteit gaat Huawei de andere twee toppers misschien wel voorbij.

Kies je ‘veilig’ voor een Samsung of een iPhone? Of ga je op zoek naar iets totaal nieuws? Welke telefoon vind jij het fijnst en waarom?

Tags: ,