MENU

De 5 benefits van eten bezorgen

Hi Weekend – Hi gratis Pizza!

november 3, 2018 Reageren (1) Views: 2252 Food Larissa Hendriks

Hallen vol met hapjes

Liefhebbers van hapjes, drankjes en gezelligheid kennen deze plek vast al: Foodhallen Amsterdam. Een soort foodfestival, maar dan kan je hier altijd terecht, weer of geen weer. In Amsterdam West is deze hotspot te vinden en wij gingen eens even langs om een paar tentjes te testen…

In dit artikel lees je over de volgende spots binnen de hotspot Foodhallen: Pita & Ballenbar. Uiteraard gingen de hapjes goed samen met de nodige borrel op de zaterdagavond. Het weekend moet wel gevierd worden!

Zoeken naar het begin

Wanneer je een stap binnen de Foodhallen zet, zal je even niet weten waar je moet beginnen. Ten minste, dat hadden wij. Er is zoveel keuze! Ga je voor de Indische keuken? Echte borrelhapjes als bitterballen en dumplings? Ga je voor vis of vlees? Of toch liever een avondje zonder? Er is genoeg om uit te kiezen! Zo heeft ook wel ieder wat wils als je een vriendengroep hebt met verschillende dieetwensen, de een is vegetarisch en de ander lust alleen maar wat de boer kent. Hier hebben ze het allemaal voor je.

Om de boel zoet te houden gedurende het zoeken naar de lekkerste gerechten naar eigen smaak, kan je alvast terecht bij de Gin & Tonic bar. Hier hebben wij in ieder geval onze eerste drankjes gehaald. Zo konden we op ons gemak even bekijken wat we zouden gaan bestellen! 

Een broodje vol

Van drank komt trek in broodjes kebab. We kennen allemaal onze weg naar deze vette happen na een avondje stappen wel te vinden. Op een of andere manier hebben we hier toch het meeste trek in bij (of na) een borrel. Bij Pita in de Foodhallen wordt onder meer kebab van scharrelkip en falafel geserveerd. De broodjes worden goed rijkelijk gevuld, dus zeker waar voor je geld!

De falafel is niet zomaar falafel, deze is groen van binnen door de koriander (deze smaak is niet overheersend maar juist heel lekker) en is gemaakt van witte bonen. Heel erg lekker kunnen we je vertellen!

Bij Pita worden drie verschillende sauzen geserveerd en de meest speciale hiervan is de ‘30 dagen saus‘. Deze is gemaakt van knoflook die 30 dagen lang gefermenteerd is. Hierdoor is de saus rijk van smaak

Balletje?

Ben je opzoek naar iets kleiners om te delen, iets lekkers voor bij de borrel? Dan ben je bij de Ballenbar aan het juiste adres. Ook voor de hele groep, want hier serveren ze niet alleen maar bitterballen zoals we deze kennen. Nee, juist niet. Hier worden bijzondere ballen geserveerd die nog veel lekkerder zijn dan die standaard bitterbal. Denk aan een bal oude kaas en spinazie, truffel, vissensoep en curry. Heerlijk voor bij een speciaalbiertje als je eenmaal weer uit deze waslijst aan bieren een keuze hebt kunnen maken.

Tags: , , , , , ,