MENU

Vier bij Razmataz jouw Dry January

Even langs KEES op de terugweg naar Amsterdam

januari 9, 2019 Reageren (1) Views: 4397 Food Larissa Hendriks

Café Americain behoudt de gezellige sfeer, ook in januari

Het is inmiddels alweer even januari, de maand van de Blue Monday, de maand van de goede voornemens en de maand na een heerlijke korte kerstvakantie. Voor velen is het ook wel een brak-maand of depri-maand. Waarom zouden we direct de gezelligheid van de feestdagen verliezen? Laat je vooral niet meesleuren, al zien de afgetogen kerstbomen langs de weg er allemaal zo somber uit, er is nog een plek waar je de gezelligheid en warmte terug kan vinden deze maand!

We hebben het over Café Americain, de iconische plek van het Leidseplein. Een plek waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Al sinds de begin jaren ’20 is het de plek waar Amsterdam samenkomt en als een magneet werkt voor dates en stelletjes. Want voor het voorkomen van ongemakkelijke stiltes leent Café Americain zich perfect. Je bevindt je nou eenmaal op een plek met historie. Dus dwaal je een beetje af. Kijk dan om je heen en de omgeving zorgt voor genoeg gespreksstof.

Zei iemand ‘oesters en champagne’?

Oud en nieuw is dan misschien wel geweest, maar bij Café Americain kan je desondanks genieten van een heerlijk glaasje bubbels en de meest fancy oesters. Iedere vrijdag introduceren zij het event Oesters & Champagne. Dat zij dit iedere vrijdag organiseren is niet uit de lucht komen vallen, het was zo’n groot succes de eerste paar keren dat het een terugkomend event is geworden! Iedere vrijdag ben je welkom vanaf 17:00 uur en kan het feestje beginnen.

Naast het speciale menu met oesters en champagne kan je ook gewoon kiezen van het reguliere menu. Na het eten kan je nog even heerlijk uitbuiken terwijl je geniet van live muziek. Iedere vrijdag treedt er een andere artiest op, dus je kan eigenlijk gewoon iedere vrijdag weer even terug komen! Van 19:30 uur tot 22:30 uur is het optreden.

Het reguliere menu is zo regulier nog niet

Ze noemen de menukaart het reguliere menu naast hun specials, maar er staan een hoop bijzondere (en lekkere) gerechten op! Vooraf kozen wij voor de tonijn salade en tartaar. Tonijn salade klinkt heel simpel, maar dat was deze zeker niet. In de salade was een combinatie te vinden van verse rauwe tonijn en de gerookte tonijn die eigenlijk altijd te vinden is in tonijnsalades. De tartaar was helemaal bijzonder, deze mag je namelijk helemaal zelf samenstellen!

 
Links was de tartaar nog niet bereid, hier konden we kiezen uit verschillende toevoegingen.

We waren beide zo enthousiast over de kabbeljauw als hoofdgerecht! Heerlijk gebakken in citroenolie en geserveerd met paddenstoeltjes, gekarameliseerde uitjes en bouillabaiseschuim. Meer hoeven we niet te zeggen…

Beste toetje van de stad

Jahoor, we kunnen het eindelijk roepen, we hebben het beste toetje van de stad gevonden! Nog nooit hebben wij zo genoten van een nagerecht en daar mogen we zowel Café Americain als het Vlaamsche Broodhuys voor bedanken. Met een citroentaartje van deze overheerlijke bakker, een sorbet van yoghurt en een creme van vanille en karamel. Nog steeds dromen we weg wanneer we deze foto terugzien…

Nu we het toch hebben over het Vlaamsch Broodhuys, heb je al eens ‘bodding’ geproefd hier? Een overheerlijke broodpudding gemaakt van de restjes brood. Kijk, dit zal zeker een trend worden in 2019, het hergebruiken van voedsel! Heb je bijvoorbeeld al gelezen over Instock?

Tags: , , , , , , ,