MENU

Jägerland Tour komt er aan!

Review – Nikon Coolpix S9100

juli 27, 2011 reageren (0) Views: 458 Life redactie blvd

Weelde en luxe in Mandarin Oriental Barcelona

“Één van de meest exclusieve accommodaties van Barcelona”. Dit is hoe het Mandarin Oriental hotel zich aanprijst op haar website. Nu zijn er nogal wat exclusieve hotels te vinden in deze metropool dus deze bewering is ambitieus te noemen.

Dat dit hotel het waarmaakt wordt echter al snel duidelijk. Een met oriëntaals tapijt beklede loopbrug biedt toegang tot het hotel, met aan de rechterzijde een vestiging van het chique Tiffany’s en links de droom van elke stiletto-minnende vrouw: Manolo Blahnik. Een zware kluisdeur (een knipoog naar de voormalige bestemming van het gebouw, een bank) leidt naar de kamer. Met lichte kleuren en zachte materialen straalt deze een oriëntaals minimalisme uit en het eerste woord wat bij binnenkomst opkomt is cliché maar waar: Zen. Op de vloer licht eiken en een luxe Frans beige tapijt, met daarop een gigantisch bed waar je het liefst dagen in blijft liggen. De badkamer is voorzien van een enorme walk-in douche ingelegd met mozaïek. Op een tafeltje staat naast een persoonlijke welkomstboodschap een schaal bruschetta’s met de bekende Spaanse Pata Negra. Kamermeisjes komen – los van de dagelijkse schoonmaakbeurt – ’s avonds de kamer slaapklaar maken. Inclusief opgemaakt bed en, wat de redactie persoonlijk één van de mooiste details van de sublieme service vond; een Japanse boekenlegger in je achteloos opengeslagen achtergelaten paperback.

Op het dak van het hotel kun je aan de ‘dipping pool’ genieten van de zon met een spectaculair uitzicht over Passeig de Gràcia en Barcelona. Met de poolboy die je voortdurend voorziet van ijskoude flesjes water en met witte handschoentjes je zonnebril en iPad komt schoonmaken(!) ben je ook hier van alle gemakken voorzien. Uiteraard kan je op elke plek in het hotel alles bestellen wat je maar wenst. Voor ontspanning en inspanning kun je in de Bankers’ bar terecht of in de Spa waar je een overdekt zwembad, jacuzzi, hamam en fitnessruimte vindt. Eten doe je in één van de drie restaurants die het hotel rijk is: Blanc, de Mimosa garden of Moments. De laatste wordt gerund door Carme Ruscalleda, de enige vrouwelijke chef ter wereld die zes Michelin sterren op haar naam heeft.

Eigenlijk hoef je het hotel niet te verlaten om je te vermaken. Mocht je dit toch willen, dan zit je in elk geval direct in goede contreien. Voor de shopliefhebbers met diepe zakken is het Mandarin Oriental ideaal gelegen aan de Passeig de Gràcia met flag ship stores van alle bekende luxe merken. De populaire Ramblas en Plaza Catalunya is op loopafstand en voor wat cultuur hoef je slechts de straat over te steken naar Gaudí’s beroemde Casa Batlló.

Het hotel is met prijzen van minimaal 300 euro per nacht aan de prijs, maar het is elke cent waard. Van het subtiele parfum in de airco, naar het feit dat het voltallig personeel je naam kent, tot de telefoon op het toilet op de kamer: dit hotel ademt oneindige comfortabele luxe. Verwen jezelf met een weekendje Mandarin Oriental en kom als herboren weer thuis.

Voor meer informatie: http://www.mandarinoriental.com/barcelona/