MENU

De cryptovaluta: een hype van 2018

Philips TV’s exclusieve samenwerkingen vallen in de prijzen

januari 10, 2019 Reageren (1) Views: 2256 Gadgets Veerle van Dam

Doe duurzaam: ga voor een refurbished smartphone

We komen er wel. Beetje bij beetje wordt onze wereld steeds meer bewust van duurzaam leven. Over het algemeen is alles vrij transparant en weten we als consument tegenwoordig veel meer dan een aantal jaar terug. Toen gebeurde alles maar omdat het gewoon zo gebeurde. Nu willen we redenen zien! We willen weten hoe we zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Natuurlijk kan jouw geliefde smartphone niet achterblijven. Kies daarom bij het verstrijken van weer twee jaar eens niet voor het nieuwste, supersonische model, maar ga voor refurbished.

De constante overproductie van eigenlijk elk product maakt de wereld langzamerhand een enorme vuilnisbelt. Toch worden er van elk product steeds nieuwere versies op de markt gebracht, die oudere varianten de das om doen.

Duurzaam in alles

Het is goed om te zien dat – in ieder geval – Nederland zich redelijk inzet om duurzamer te worden. Tweedehands wordt aantrekkelijk verpakt met het woordje ‘vintage’ en hergebruik is tegenwoordig ook niet meer raar. Maar toch zijn we als mens altijd geïnteresseerd in de nieuwste, mooiste, hipste producten en deze willen we allemaal in ons bezit hebben. Want met de nieuwste versie van bijvoorbeeld een iPhone kan je toch veel mooiere foto’s maken en je scherm unlocken met slechts wat oogcontact. Vet!

Maar hebben we dit echt nodig? Natuurlijk niet echt, maar producenten doen ons geloven van wel. We zijn een beetje hebberig.

Dus na twee jaar krijgen we bericht dat we een nieuwe telefoon mogen uitzoeken. Van de abonnementsprijzen moeten we even een paar keer slikken, maar dan heb je ook wat, hè? Het nieuwste model met de coolste snufjes. Maar wat was er ook alweer mis met de smartphone die je nu hebt? Hij ziet er nog goed uit, het systeem is nog snel en foto’s maken doet-ie eigenlijk meer dan prima. Je kan er dus voor kiezen om het abonnement van je huidige telefoon te verlengen, wat ook fijn is voor de portemonnee aangezien je het toestel allang hebt afbetaald en nu alleen nog betaalt voor je gebruik.

Loop je echter al een paar toestellen achter en laat je telefoon het een en ander te wensen over? Dan kan je dus gaan voor een nieuwer toestel die refurbished is. Refurbished betekent eigenlijk dat een apparaat – in dit geval een smartphone – volledig is gereset, leeggemaakt en opgefrist. Het woord betekent ‘gereviseerd’, een in de IT- en computerwereld al langer bekende term die dus wordt gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Super duurzaam omdat je dus geen compleet nieuwe toestellen nodig hebt en ook is het financieel erg aantrekkelijk.

Waar wacht je op?

Bij Telefoondiscounter scoor je jouw eigen refurbished iPhone. Je kan een model kiezen van de iPhone 5S tot en met de iPhone X – en dus alles hier tussenin. Een iPhone 5S met 16GB geheugen scoor je al vanaf €132. Een iPhone X met 64GB schaf je bij Telefoondiscounter aan vanaf €829. Natuurlijk prijziger omdat het een nieuwer model is.

Wanneer je bij Telefoondiscounter een refurbished telefoon wilt uitzoeken kan je al op de homepagina filteren. Zoek je een iPhone SE of liever een iPhone 7? Klik een categorie aan en browse door de aangeboden iPhones. Wanneer je een toestel aanklikt krijg je een duidelijk overzicht over de toesteleigenschappen. Wat zijn de voor- en nadelen van het toestel, in welke staat krijg je de telefoon (bijvoorbeeld eventuele krasjes) en hoe lang de garantie geldt. Ook zie je natuurlijk de prijs waarvoor je hem aanschaft en wat de eigenlijke nieuwprijs is. Dit scheelt vaak behoorlijk.

Alle toestellen die op Telefoondiscounter worden aangeboden zijn optimaal gerepareerd en hersteld en doen zeker niet onder aan een nieuw toestel. Kijk dus snel voor een refurbished iphone 6 via telefoondiscounter.nl. Het scheelt je super veel geld en je doet daarnaast ook niet mee aan de massaproductie. Hergebruik is anno 2019 gewoon heel sexy.

Tags: , , ,