MENU

Fashionable men: Urban Gentleman & Mountain Man

Wearables worden hét helemaal

januari 18, 2013 reageren (0) Views: 1392 Fashion redactie blvd

Een op de tien mannen gebruikt wel eens make-up

Voor het onderzoek zijn 1800 mannen boven de 18 jaar gevraagd over het gebruik van make-up en beautyproducten. Hoewel het onder metroseksuele mannen niet ongewoon is om make-up te dragen, houden mannen hun schoonheidsrituelen het liefst geheim, zo meldt Daily Mail. Opmerkelijk zijn dan ook de uitkomsten van de enquête. Zo geeft 11 procent van de respondenten toe dat ze weleens stiekem make-up hebben gebruikt.

Op de vraag hoe vaak make-up wordt gebruikt, antwoordde 52 procent met ‘regelmatig’, terwijl 21 procent aangaf het elke dag te dragen. Vooral concealer (71 procent), lipgloss (64 procent) en eyeliner (49 procent) zijn populaire beautyproducten. Mascara en bronzer volgen met respectievelijk 31 procent en 18 procent. Ook populair onder mannen is het gebruik van zelfbruiners.

Een derde van de mannen doet dat het liefst thuis met crèmes, terwijl 14 procent voor een gebruinde huid regelmatig naar de zonnebank gaat. Met 32 procent is ook spray tanning geliefd. Uit het onderzoek blijkt dat vooral mannen in het noorden van het Verenigd Koninkrijk make-up dragen. Zo is het vooral in de stad Newcastle populair, gevolgd door Essex en Liverpool. Volgens de eigenaar van de website die het onderzoek liet uitvoeren, zijn Britse beroemdheden als James Arthur (Britse X-Factor) en schoonspringer Tom Daley de grootste voorbeelden voor mannen om ook make-up te dragen. “Maar ondanks dit, heeft de meerderheid van de mannen het gevoel dat ze make-up in het geheim moeten dragen. In de realiteit zien de mensen om hen heen dit wel, maar zeggen ze er niets van uit beleefdheid.”

Tags: , ,