MENU

Carnaval, Caipirinha ’s en Cultuur: Brazilië!

Martinique, een oase van rum

maart 13, 2013 reageren (0) Views: 1017 Travel redactie blvd

Noorwegen, actie en avontuur

Noorwegen, of eigenlijk heel Scandinavië, zal waarschijnlijk niet als eerste in je op komen als je denkt aan vakantiebestemmingen.  Wij Nederlanders houden nu eenmaal van de zon en aangezien deze gele vriend zich niet vaak boven ons kikkerlandje vertoont kiezen wij vaak voor een zuidelijker eindpunt van onze reizen. Een gemiste kans, want Noorwegen heeft zoveel te bieden. Vooral de liefhebbers van actieve vakanties en buitensport kunnen hier hun hart ophalen. Ga bijvoorbeeld skiën of snowboarden in de prachtige Noorse bergen. Voordeel van skiën in Noorwegen is dat het nog niet zo ontdekt is door toeristen, dus (nog) niet zo druk als de geijkte skioorden in landen als Oostenrijk en Zwisterland. Niet zo’n sneeuwliefhebber? Dan is kayakken misschien iets voor jou. Noorwegen werd in 2008 door de Britse krant the Guardian uitgeroepen tot één van de tien beste kayaklocaties ter wereld, en dat is niet voor niets. Bewonder de schitterende diepblauwe binnenwateren van de bergrijke archipel Lofoten bijvoorbeeld, tevens een plek die zich goed leent voor bergbeklimmen. Als je nog geen volleerde kayakker bent zijn de Fjorden en eilanden nabij Bergen een aanrader.

Naast de prachtige natuur en bergrijke landschappen is er nog iets waar Noorwegen bekend om staat: de Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht. Dit natuurverschijnsel ontstaat tijdens grote explosies op de zon, waarbij enorme hoeveelheden geladen deeltjes de ruimte worden ingeschoten. Deze deeltjes reizen door de ruimte met een snelheid die varieert van 300 tot 1000 kilometer per seconde. Als de deeltjes vervolgens botsen met het gas in de atmosfeer van de aarde, gloeien ze op en produceren zo een prachtig kleurenpalet et voilá, het noorderlicht is geboren. Er zijn verschillende manieren dit indrukwekkende natuurverschijnsel te bewonderen. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf het dek van een zogenaamde Hurtigruten cruise genieten van het fenomeen. Of kies voor een sneeuwscootersafari, waarbij je tijdens een georganiseerde tocht op sneeuwscooters het noorderlicht achterna rijdt. Op zoek naar een echt unieke ervaring? Boek dan een excursie per hondenslee waarbij je door husky’s onder het noorderlicht voortgetrokken wordt.

Dus: verleg je grenzen en breng een bezoek aan Noorwegen!  Alles wat je wil weten over reizen naar Noorwegen vindt je op één plek via: http://www.yourdiscovery.com/nl/web/visit-norway/

Tags: , , , , , , , ,