MENU

Panerai Luminor Marina 1950

Plant-e, zelf elektriciteit uit je planten halen.

mei 7, 2013 reageren (0) Views: 995 Gadgets redactie blvd

Loewe, mag gezien worden – moet gehoord worden.

Wirwar Een van de dingen die je bij de 3D Orchestra meteen niet opvallen is de wirwar aan kabels en snoeren. Die is er namelijk niet. Dit bereikt Loewe door alle luidsprekers van het systeem draadloos (behalve een netsnoer)  en actief uit te voeren. Naast dat dit een berg aan kabels scheelt, geeft het ook een stuk meer vrijheid in de plaatsing van de luidsprekers. Wat de vrijheidsgraad van plaatsing nog groter maakt, is de geïntegreerde processor die ongeacht de plaatsing van de luidsprekers er voor zorgt dat het geluid optimaal is en de speciale manier waarop de luidsprekers hun geluid afstralen.

Alleenstaande mannen Bij een conventionele Home Cinema-set moeten alle luidsprekers idealiter nauwkeurig in een rechthoek of vierkant worden opgesteld. Dit om er voor te zorgen dat de ‘sweet spot’, de plek waar het geluid optimaal is, precies samenvalt met de zitplaats van de kijker/luisteraar. Maar in de praktijk is die nauwkeurige uitvoering eigenlijk alleen voorbehouden aan, meestal alleenstaande, mannen met een speciale Home Cinema ruimte in het huis die bulkt van de kabels.

De Loewe heeft dus een aantal systemen aan boord die er voor zorgen dat je de luidsprekers kunt plaatsen waar je wilt, waardoor ze perfect kunnen worden weggewerkt in het interieur. Ze hoeven niet eens op dezelfde hoogte of op een lijn te hangen of staan om een goede sweet spot te creëren. Gewoon inpluggen in het meest handige stopcontact, en klaar is Kees.

Sweet, sweet music En dan die sweet spot zelf. Die is ook al jaren een onderwerp van discussie, want technisch gezien bestaat die dus slechts uit een heel klein gebied, daar waar de geluidsgolven van de luidsprekers elkaar kruisen. Daarom is het plaatsen zo belangrijk. Of beter: Was. Want dat hebben ze bij Loewe ook maar meteen aangepakt. Als eerste hebben ze de luidsprekers zo gebouwd dat deze het geluid naar alle zijden afstralen, waardoor je niet alleen in een beperkt gebied vóór elke speaker goed geluid hoort, zoals bij gangbare luidsprekers, maar ook als je daar net naast zit. Of ver naast. Of achter.

Als tweede is er het eerder genoemde processor-systeem. Als je de luidsprekers hebt geplaatst, plaats je vervolgens tijdelijk een kleine microfoon in de kamer, tussen de speakers, die vervolgens de akoestiek van jouw kamer meet en daarbij de plaatsing van de luidsprekers ook meteen meeneemt. Het geluid wordt vervolgens digitaal helemaal geoptimaliseerd voor die specifieke ruimte. Bij elkaar zorgt dat voor een grote sweet spot, die Loewe zelf de ‘sweet space’ noemt. Goed geluid voor alle kijkers in de ruimte dus en dat zonder geklooi met knoppen of schuiven met luidsprekers.

Eye candy Maar genoeg technobabbel. Het oog wil ook wat. En dat krijgt het ook. Want het Loewe Systeem is geheel in stijl van de nieuwste generatie Loewe TV’s ontworpen. Door het gebruik van aluminium voor de constructieve delen van het systeem past het mooi bij de Loewe TV’s en weerkaatst het bovendien de kleuren van de inrichting van de ruimte. De verschillende ingelegde panelen kunnen worden voorzien van diverse kleuren of materialen zoals verschillende houtsoorten, zodat het systeem nog beter integreert. Op aanvraag kunnen alle RAL-kleuren worden geleverd.

Er zit wel een nadeel aan het systeem. Nou ja, nadeel, het is maar hoe je het bekijkt. Voor het systeem moet je wel al een Loewe TV hebben, of aanschaffen, want het systeem wordt door de TV aangestuurd en is daardoor niet los te gebruiken. Ook wordt de ingebouwde TV-luidspreker als center-kanaal gebruikt. Dat scheelt weer een losse unit. Bijkomend voordeel is dat de TV en het systeem naadloos integreren en dat alles, ook weer volledig in Loewe-stijl met 1 afstandbediening is te bedienen.

Al met al is de Loewe 3D Orchestra IS een mooie Home Cinema oplossing voor diegen die al een recente Loewe TV hebben of ere en willen aanschaffen. Het system is leverbaar in een 3.1 en 5.1 variant en wordt respectievelijk met 2 of 4 luidsprekers en een subwoofer geleverd. Het 3.1 systeem is achteraf uit te breiden naar de 5.1 variant.De Orchestra 3D is binnenkort beschikbaar bij de Loewe dealers. De prijzen beginnen bij €1699,- voor het 3.1 systeem. Voor de 5.1 variant betaal je €2299,-

Tags: