MENU

Rotel RA-1570, geïntegreerde alleskunner

SMEG 500, de mannenkoelkast die van mevrouw ook mag

juni 3, 2013 reageren (0) Views: 1398 Gadgets redactie blvd

STFU voor je iPhone

En dat laatste vooral omdat je er niets aan kunt doen, behalve het volledig uitschakelen van jouw iPhone. Want ome Steve heeft er om een of andere duistere reden voor gezorgd dat je alleen het volume van je beltoon kunt regelen en niet de notificatietonen. Uitschakelen wil je natuurlijk niet, want dan krijg je meteen hipsterontwenningsverschijnselen en je vrienden en familie gaan zich zorgen maken als ze langer 10 minuten niets meer van je gehoord hebben. Laat staan dat even niemand kan zien welk een vette activiteit je nu weer aan het ondernemen bent. Nee, uitschakelen is no option.

Enter de Mutator: Een klein plugje met een stijlvol en minimalistisch klein piramidetje er op dat in de koptelefoonaansluiting van je iPhone past. Erg mooi om te zien, als je het al ziet. En hoe klein dan ook: De Mutator krijgt je iPhone stil. Gegarandeerd. Het idee is gebaseerd op het feit dat als je een headset of koptelefoon in de iPhone plugt, er helemaal geen geluid meer uit de telefoon komt, maar alles via de headset wordt weergegeven. Het is dus eigenlijk een plugje waardoor jouw iPhone denkt dat er een headset is aangesloten is terwijl dat niet zo is, en daardoor zijn smoel houdt.

Een zeer elegante oplossing voor een probleem dat voortkomt uit een ontwerptekortkoming bij Apple. En je hoeft de Mutator er alleen nog maar uit te halen als je daadwerkelijk een headset wilt aansluiten, want je kunt ‘m deactiveren en de telefoon weer geluid laten maken door het piramidetje 90 graden te draaien. En dat is maar goed ook, want door zijn formaat zou je de Mutator anders echt snel verliezen. Dat zou zonde zijn van de $12,- van de Mutator, maar vooral van je zenuwen als je telefoon opeens weer geluid maakt.  

Meer informatie vind je op de website van de Mutator. 

Tags: , , , , , , , , , ,