MENU

BLVD vaderdagtip

TimeScapes 4K

juni 19, 2013 reageren (0) Views: 1397 Life redactie blvd

Interview Jai Courtney (A Good Day To Die Hard)

In A Good Day To Die Hard reist John McClane (Bruce Willis ) af naar Rusland om zijn zoon te hulp te schieten. Zijn zoon Jack (Jai Courtney) is betrokken bij een gevangenisuitbraak van de Russische antagonist die een staatsgreep wil plegen. Dat dit hem moeilijk wordt gemaakt door de McClanes moge duidelijk zijn.

BLVD had de mogelijkheid en eer om acteur Jai Courtney (in Nederland met name bekend van Spartacus:Blood and Sand) te interviewen en stelde hem zoals jullie van ons gewend zijn een aantal interessante vragen: 

Is een vader-zoon relatie moeilijk? Is het echt zo lastig om vader en zoon te zijn?

Ja, ik kan me daar wel aan linken. Ik bedoel, mijn vader en ik zijn maatjes, goede vrienden, maar we hebben altijd dezelfde problemen en conflicten over onderwerpen waarin we op elkaar lijken. Interessant gegeven toch?

Wat trok je aan in dit project?

Het feit dat Die Hard een icoon is, denk ik. Natuurlijk is het een geweldige kans, maar het is dan ook een Die Hard film. Weet je, ik ben opgegroeid met het kijken naar Die Hard films en hierdoor was het best wel onwerkelijk af en toe om op de set te werken. Als je dan even een stapje terugdoet en beseft wat je aan het doen bent, dan moet ik mezelf wel eens in m’n arm knijpen. 

 

Hoe hebben jij en Bruce samengewerkt voor het creëren van deze controversiële relatie?

Nou, het stond natuurlijk in het script en het was voor ons vrij duidelijk hoe deze twee op elkaar reageren. Verder hebben we veel tijd gestoken in het bedenken van een verleden waarin ze zijn vervreemd van elkaar en waarin Jack vast rebels is opgetreden tegen zijn vader en zijn idealen of hoe hij hem vroeger zag. Daar komt het denk ik vandaan. Daarnaast kom ik ook weer terug op het interessante feit dat ze zo op elkaar lijken.

Jack houdt zichzelf op een andere manier staande en benadert de dingen anders. Hij is een kind van zijn vader en hun koppigheid zorgt voor conflicten tussen beide.

 

Ben je ooit gewond geraakt? 

Je loopt altijd kneuzingen op. Maar dat hoort erbij en het is onderdeel van het plezier, echt waar. Ik doe van jongs af aan al aan contactsport en dan leef je daar zo ongeveer voor. Af en toe is het goed om terug te moeten vechten. Je probeert altijd zo veilig mogelijk te spelen en er zeker van te zijn dat er geen direct gevaar of risico zich voordoet zodat je gewond raakt. 

Laat Bruce het er gemakkelijk uitzien?

Ik weet zeker dat het een uitdaging is. Dat is film: natuurlijk is het moeilijk soms. Het lijkt soms zo glamourous en soms voelt het als je niets uitvoert. Soms zijn er uren in een dag waarbij je de hele dag niets kunt doen en maar zit te wachten. Elke acteur weet dat, maar grappig genoeg is dit toch vaak het lastigst. Het kan erg vermoeiend zijn om niets te doen.

A Good Day To Die Hard is vanaf vandaag verkrijgbaar op Blu-Ray, DVD en DHD. 

Tags: