MENU

Supiore Uno : plezierjacht op zonne-energie

Duct Tape Surfing

juli 2, 2013 reageren (0) Views: 1878 Life redactie blvd

Sinistere beelden van de doodstraf (begin 1900)

Al honderden jaren lang heeft de mensheid veelvuldig gebruik gemaakt van doodstraffen. Overal ter wereld bedachten ze steeds meer diverse manieren waarop ‘misdadigers’ om het leven gebracht konden worden. Niet alleen op een zo efficient mogelijke manier maar hoe hard het ook klinkt, ook op een zo pijnlijk mogelijke manier. Onderstaande beelden zijn dan ook niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. 

In het verre oosten bestonden inmens gruwelijke doodstraffen. Eén daarvan was de zogenaamde ‘death by elephant’. Een inhumane manier waarop de gestraften werden betrapt, onder het toezien van publiek, door olifanten. 

Op de Filipijnen wordt in 1901 een man in de gevangenis veroordeeld tot de doodstraf. Op de Filipijnen werd toentertijd veel gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘Garrote Execution’. Dit hield in dat de gevangene werd gewurgd door het gebruik van een metalen band of ketting. De Garrote werd in Spanje zelfs nog gebruikt tot 1973 (!). In sommige gevallen werd een spijker op de band bevestigd om de dood sneller in te laten treden. 

In Japan wordt een spion onthoofd op extreme wijze. Doorgaans was het ‘normaal’ dat een verrader in de grond werd begraven tot alleen zijn hoofd boven de grond uitkwam. Zijn hoofd kon dan verspreid over enkele dagen afgezaagd worden. Een andere manier was dat een strijder van de tegenstander langskwam en het afmaakte met een zwaard. Dit werd voor de ingegraven persoon als een eer beleefd. 

In 1937/1938 werden Chinese gevangenen (op onderstaande foto) levend ingegraven door Japanse troepen. De gruweldaad werd gezien als ‘nuttig’ aangezien het lichaam niet verplaatst hoefde te worden. Van een humane wijze is hier echter geen sprake. In Rusland werden dit soort methodes ook bewerkstelligt. De laatste die in ‘the pit’ overleed was in 1927. 

 

Het plegen van overvallen werd rond 1920 in Afghanistan op een gegeven moment een serieus probleem.  Om dit tegen te gaan werden degenen die gevangen werden boven de locatie gehangen in ijzeren kooien. De overvallers stierven daar zonder eten en drinken en fungeerden zo als afschrikking. De overvallen namen na 1921 af…

 

Via Environmentalgraffiti.com
 

Tags: