MENU

Stoer, fris, Franzel!

Droom weg met Allan Vos

juli 16, 2013 reageren (0) Views: 727 Fashion redactie blvd

Down under met Francisco van Benthum

Francisco van Benthum had maandag in ieder geval de tropische temperaturen aan zijn zijde wat gepast aansloot bij zijn voorjaarscollectie Marlin S/S 2014. Zo werd hij geïnspireerd door de diepzeewereld en scuba-diving. Dit zagen we terug in zijn herencollectie waarin hij enerzijds refereert aan het technische aspect van scuba-diving: low- en hightech detaillering en futuristische ogende high-performance materialen en anderzijds de onderwateromgeving in zijn prints en vorm. 

Het bijzondere van Van Benthums collectie is dat de materialen allemaal natuurlijk ogen en het silhouet op meerdere manieren beïnvloedbaar is. Dit houdt in dat veel kledingstukken op variërende wijze gedragen kunnen worden. Zo heeft een overjas knopen waardoor de mouwen nauw of ruimvallend kunnen zijn en een overzised bandplooibroek die je op allerlei wijzen kan ‘morphen’.

De modellen weten het gevoel wat Francisco van Benthum voor ogen had op de juiste manier uit te stralen, rechtdoorzee en strak. Opvallendde doch aantrekkelijke keuze was om twee androgyne modellen mee te laten lopen.

Namens BLVD zeggen wij : bedankt Francisco van Benthum. We hopen dat je voorlopig in Nederland blijft om ons op meer van dit soort shows te presenteren. Daar maken wij graag… zeeën van tijd voor vrij! 

 

Tags: