MENU

The Thing About Dogs

Billboard produceert water

augustus 7, 2013 reageren (0) Views: 755 Life redactie blvd

Perfectie : Aperol in de zon

Mijn oranje zonnetje in de hand..
Een aantal weken dronk ik voor het eerst een Aperol Spritz. Ik voer met vrienden en collega’s door de grachten van Amsterdam op een authentieke sloep. Met aan mijn linkerhand de warme zon en lekkere hapjes binnen handbereik en in mijn andere hand… mijn eigen oranje zonnetje. Misschien heb je het drankje wel eens voorbij zien komen of heb je er zelf van mogen genieten: Aperol. Als we het hebben over ‘zomer’ dan hebben we het automatisch over ‘Aperol’. Een Aperol Spritz ziet er namelijk feloranje uit en roept met haar bitterzoete smaak Italiaanse taferelen op. 

Wat is Aperol? 
Aperol is in 1919 gecreerd door de twee Venetiaanse gebroeders Barbieri. Zij introduceerden toentertijd een verrassend lichte likeur met een alcoholpercentage van slechts 11%, op de beroemde Internationale Beurs van Padua. Aperol heeft na die tijd heel Italië veroverd. Eind jaren tachtig volgde de lancering van Aperol Spritz. Behalve de Italianen ontdekten ook de Oostenrijkers, de Zwitsers, de Duitsers en de Belgen het genot van deze verfrissende en eenvoudig te mixen zomerdrank. Inmiddels is Aperol al drie jaar op rij het snelst groeiende spirits merk ter wereld.

Hoe?
Een glas Aperol Spritz is een prettig begin van een lange, mooie avond zoals we die ook in Nederland steeds vaker buiten, met vrienden, doorbrengen – op een terras, in de tuin of op het balkon. Mixen is een fluitje van een cent. Doe een paar ijsblokjes in een wijnglas en schenk er drie delen prosecco, twee delen Aperol en een scheut mineraalwater bij. 

Like Aperol on Facebook 

Tags: