MENU

Street Art in Oost-Europa

Teenage Train Hitchhikers

januari 20, 2014 reageren (0) Views: 974 Life redactie blvd

Het publiek van Hollywood

Het publiek van Hollywood
We wisten natuurlijk al dat we niet alle details in de Hollywoodfilms serieus moeten nemen. Maar hoe kritisch we ook kijken, we kunnen simpelweg niet alles ‘doorhebben’. Er worden in een film van tegenwoordig zoveel technieken gebruikt, hele locaties worden nagebouwd met behulp van een computer, special effects worden gecreëerd en het lijkt alsof er duizenden figuranten per film worden ingehuurd (of worden ze er met een techniek ingezet?).

Op de set van een film heb je altijd te maken met ‘extra personen’. Denk hierbij aan de crew, acteurs en stuntdoubles. Af en toe een figurant voor op het decor, that’s it. Hoe gaat het er aan toe als een film zo’n 20.000 figuranten nodig heeft. Die kunnen toch niet allemaal geregisseerd worden?

 

Klopt. 

Inflatable Crowd Company is verantwoordelijk voor het duizenden publiek in veel Hollywoodfilms. Het publiek wat jij ziet zijn vaak opblaas-of latexpoppen, gefilmd vanaf een afstand zodat jij de pruiken en ‘nepfeatures’ niet kan zien. De poppen zijn onder andere al ingezet in Iron Man 2, American Gangster, Seabiscuit, Blades of Glory, Ocean’s 13, The Prestige, Million Dollar Baby, Friday Night Lights, We Are Marshall, Contagion, The Fighter, The King’s Speech en Spiderman 3. 

Tags: