MENU

Bobbi Eden, haar openhartige verhaal

La Vina Experience – Amsterdam

maart 11, 2014 reageren (0) Views: 1283 Life redactie blvd

Oost-Indisch Doof

België & Frankrijk

Zeg België en je denkt aan bier. Speciaalbier, beter gezegd. Zeg speciaalbier en je komt vroeg of laat uit bij De Biertuin. Gelegen op een mooie locatie in Oost, tegenover het Oosterpark en het Tropen Museum, waar je terecht kunt voor een groot assortiment bieren, een borrel en zes klassieke hoofdgerechten. Ga voor de bloedstollende hamburger, bekroond met een 10- en een eerste plaats in de Hamburgertest 2013 van Het Parool.

 

Een stukje zuidelijker zit Rijsel. Voel je onmiddellijk thuis in de oude huishoudschool, compleet met jaren ’60 vintage meubelen en grote open keuken. Vernoemd naar de op het eerste gezicht saaie Noord-Franse industriestad Lille – Vlamingen noemen het Rijsel – en ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken, met een knipoog naar Vlaanderen. In een ontspannen sfeer is het er tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en tegen eerlijke prijzen. Reserveer op tijd, want toprecensies van zowel NRC als Het Parool maakt eten bij Rijsel gewild.

 

Spanje & Italië

Mercat brengt Spanje naar Amsterdam. Deze eigentijdse ontmoetingsplek, midden in het trendy Oostelijke havengebied, doet denken aan een Zuid Europese markt. Geïnspireerd op de typische Spaanse markthallen, kom je bij Mercat voor die goddelijke pincho’s – sensationele, kleine hapjes – aan de bar, een drankje op het zonnige terras of de specialiteit van het huis: paella. Ontdek de betaalbare Spaanse keuken en geniet van de Mediterrane vibe.

 

Houdt die zuidelijke vibe vast en bezoek MangiAssai, een restaurant in typisch Napolitaanse stijl. De ongedwongen sfeer, gezellig drukte en lichte uitstraling maken dit een uiterst succesvolle kennismaking met de Italiaanse keuken. Laat je omringen door Italianen (altijd goed!) en bestel de Salsiccia Friarielli voor dertien pegels. Dit is een pizza met verse mozzarella, saucijs en Napolitaanse broccoli die rechtstreeks uit de grote en prachtig betegelde steenoven komt. 

 

Rondom de Middellandse Zee

TrouwAmsterdam is een club, restaurant, cultuurpodium en label in één. Waar de in eerstgenoemde draaiende DJ’s vooral uit Duitsland komen, laat het restaurant zich inspireren door de regio rondom de Middellandse Zee, inclusief Noord Afrika en het Midden-Oosten. Bij Trouw eet je geen traditionele voor- en hoofdgerechten, maar delen jij en je tafelgenoten allerlei kleine tapas en middelgrote gerechten, met een hoofdrol voor seizoensgebonden groenten. En dat is gezond jongens!

Directe buurman BAUT laat je uitgebreid kennis maken met de diverse internationale keukens, doordat ze de verschillende gerechten indelen per windstreek. Met name de Aziatische bijdrage mag er zijn, met een rode curry die je elke dag wel zou lusten. Creatief, dynamisch, divers en lekker, met voor ieder moment van de dag en avond een relaxte hotspot. Maar wel een met een houdbaarheidsdatum, want na 31 december 2014 stoppen ze ermee.

 

Amerika

“There is always a reason to drink!”, aldus schrijver en bekend Amerikaan Charles Bukowski. Geen beter persoon om je bar naar te vernoemen, moeten de mannen achter Bar Bukowski gedacht hebben. Maar goed ook, want dit is één van de beste plekken in Amsterdam Oost. Of je nu komt voor ontbijt, lunch of een borrel, Bar Bukowski ademt z’n inspirators liefde voor alcohol, vrouwen en literatuur uit. En dat is fijn.

 

Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze Amerikaanse schrijver eigenlijk Henry Charles Bukowski heette. Waarom niet ook maar meteen Henry’s Bar openen? Precies. Elke vrijdag- en zaterdagavond verschijnt deze cocktailbar met NY vibe naast Bar Bukowski. Je kunt hier niet alleen terecht voor een perfecte cocktail, maar ook voor whisky, bourbon en sigaren is Henry the guy you want to meet.

 

Moge het duidelijk zijn dat je voor een reisje rondom de wereld je fiets richting Amsterdam Oost moet trappen. Knoop het in je oren!

Tags: