MENU

La Vina Experience – Amsterdam

Gin & Tonic Friday @ The Harbourclub

april 1, 2014 reageren (0) Views: 1223 Life redactie blvd

Aan de Amsterdamse Grachten

Om te varen heb je een sloep nodig. Als je je geen zorgen wilt maken over alles  wat komt kijken bij het kopen van een boot – denk aan binnenhavengeld, stickervignetten en andere bootbelastingen – moet je bij Uber zijn. Voor wie deze rijzende ster nog niet kende, stellen we even voor: Uber is een app waarmee je stijlvol vervoer kunt bestellen op een eenvoudige manier. De taxi’s zijn een hit. De sloepen ook. Voor het eerste uur betaal je € 105 en elk uur daarna kost je € 90. Stap aan boord met twintig vrienden, waarbij het meer dan prima is om eigen
eten en drinken mee te nemen. Maar wat neem je precies mee?

Drinken
Elke man weet dat het essentieel is om voldoende drank binnen handbereik te hebben. Wachten op de serveerster of naar de koelkast lopen is al snel too much. Helemaal als de zon schijnt. Moet je nagaan dat je op het water zit, zonder drank en mét dorstige vrienden. Dan is niemand meer veilig. Daarom zorg je dat je voldoende bier aan boord hebt.

Onze favoriet is het Belgische Affligem: een helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken, met een verbazend frisse afdronk. Of wat dacht je van het helemaal terug van weggeweeste Desperados: een bier dat verrijkt is met de smaak van tequila. Ben je geen spa goud man? Fair enough. Ga dan voor een Hendrick’s Gin met Fever-Tree tonic. Fles in de tas, tonic in de koeling en maak het ultieme zomerdrankje on the spot.

Eten
Vier op de zomer op het water met een heerlijke bourgondische afhaalmaaltijd van Bluespoon. Sloepvaarders leggen aan bij dit restaurant van het Andaz Hotel, waar men vanaf het voorjaar klaarstaat om de lekkernijen – variërend van een Penne Arrabiata tot een salade Niçoise salade – aan boord te brengen. Call, order and pick up.

Ook Herengracht Restaurant & Bar, de huiskamer van de Amsterdamse grachten, doet deze zomer aan bootcatering. Wij zijn sowieso fan alle bij de Herengracht verkrijgbare borrelhappen, maar laten we eerlijk zijn: er gaat niks boven een bitterbal met grove mosterd, gevolgd door een slok van je favoriete drankje. Als je er toch bent, check ook even de zonnige binnentuin!

Aanleggen
Na een heerlijke dag varen kan het ook lekker zijn om weer even vaste grond onder je voeten te hebben. Het is de moeite waard om aan te leggen bij Nevy. Dit visrestaurant is dé plek om te ontspannen, heerlijke gerechten te proeven en te genieten van een fantastisch uitzicht op het IJ. Het mooie is dat jij zelf bepaalt voor welke vis je gaat en hoe de chefs deze mogen bereiden. Dus laat je zeebaars rauw, als ceviche, gegrild of in tempura op tafel komen.

Mocht je op de Amstel varen, dan is Riva zonder twijfel the place to go. Een voortreffelijke plek om te lunchen of dineren aan het water. Het moderne pand bestaat grotendeels uit glas en is voorzien van een groot zonneterras, met uitzicht over de rivier. Ga voor de vegetarische tempura van okra en aubergine en besef dat je geen vlees nodig hebt voor een geslaagd maal.

Tenslotte nog een tip voor iedereen die van frozen yoghurt (froyo) houdt. Het merk Yogen Früz ontwikkelde een unieke combinatie van smaken, waar je zelf vers fruit aan toe kunt voegen. Naast het feit dat de Froyo’s van Yogen Früz onweerstaanbaar lekker zijn, is het ook nog eens een gezondere traktatie. En dat is ook wat waard na al die biertjes en bitterballen.

Varen op stand
Heeft een sloep geen geheimen meer voor je? Ben je toe aan iets anders? Iets groters? Stap dan aan boord van de Supperclub Cruise. Terwijl je ligt op een helderwit, oversized bed en geniet van de zon en de muziek op het bovenste dek, komt de serveerster langs met champagne. Dat alles mogelijk is bij de Supperclub, bewijst Supperclub Cruise: drie scheepsdekken voor een geheel nieuwe ervaring. Proef nieuwe gerechten in La Salle Neige of dans tot de zon opkomt. 

Tags: ,