MENU

Van Gils x Nederlands elftal

Voyage – Gentlemen’s Case

mei 22, 2014 reageren (0) Views: 1003 Fashion redactie blvd

Monta Heritage FW 14

Voor de Fall / Winter collectie 2014 combineert Monta Heritage luxe afwerkingen met ingenieus vormgegeven silhouetten. Met een overwegend monochroom en grijs kleurenpalet als basis, is er in de collectie een belangrijke rol weggelegd voor rijke en interessante texturen. Boterzacht nappaleer, schaapsleer met een vintage finish en gewassen tweed komen samen met geverfde wol, superzachte jerseys en dikke breisels.

Hoogtepunten in de collectie zijn de mooie vormgegeven items als het nauwsluitende jasje ‘Borana F’ en de bijpassende pantalon ‘Pele’ met fraai, gesmokte broekzomen. Ook de blazer ‘Borana G’ in dicht geweven melton wol, voorzien van een driehoekige revers met knopen en een verrassende schouderafwerking met raglanmouwen vormt een hoogtepunt.

De lederen jacks met gedetailleerde afwerkingen vormen een belangrijke categorie in de collectie, zoals het gewatteerde, kraagloze jack ‘Japan’, dat is gemaakt van nappaleer en voorzien van diamantstiksels. De ‘Jeep’ met duidelijke bikerinvloeden en een opvouwbaar/afritsbaar achterpand met drukknopen en de voor 2014 geüpdatete korte lammycoat ‘Jaan’ met een vintage finish.

Het moderne karakter van de collectie blijkt ook uit de verschillende ritsdetails. Het shirt ‘London’ heeft een langer, afritsbaar achterpand en bij de top ‘Caracal’ volgt de ritssluiting de lijn van de grote capuchon. Hiermee zijn de items moeiteloos aan te passen aan ieder moment van de dag.

Met een voorkeur voor ambachtelijke technieken en een oog voor avant-gardistische trends wordt de Fall / Winter 2014 Monta Heritage-collectie gekenmerkt door een inspirerend raffinement en verrassende twists. Perfect voor ‘effortlessly’ coole man.

 

Tags: