MENU

Als meisjes zich verkleden als poppen…

SunBeats Festival 2014

juli 7, 2014 reageren (0) Views: 812 Life redactie blvd

BLVD Luncht: Tio Pepe in The Harbour Club

Sherry van Tio Pepe gaat deze zomer écht ‘een dingetje’ worden. De meeste mensen kennen sherry vanwege het ongeevenaarde karakter in de smaak: complex, indringend van smaak, zoete indruk op de aandronk. Kortom: overheerlijk. Weinig mensen weten dat sherry uitstekend te combineren valt met verse vis en sushi. En tja, waar kunnen we dat nu beter krijgen dan in The Harbour Club.

 

In goed gezelschap genoten we dan ook van de beste en meest verse sushi en sashimi out there. Als voorgerecht mochten we genieten van dé king krab met meloen, pata negra, basisilicum en wasabi mayonosi in combinatie met een 30 years old Apostoles (Vinum Optimum Rare Signature). Hierna volgde het hoofdgerecht met een geniaal voorbereide heilbot met gebrande chorizo, aubergine met kaneel, doperwtencrème en sinaasappelolie, ditmaal in combinatie met een 30 years old Matusalem (Vinum Optimum Rare Signature). Als nagerecht mochten we proeven van ‘The Chocolate Dream’ (wat je denkt, klopt!) in samenspel met een zoete Gonzales Byrass Nectar Pedro Ximenez. 

Beloof me dat je deze zomer langs The Harbour Club gaat om kennis te maken met deze smaaksensatie. Een warme zomerdag, de stralende zon, een excellente lunch en… Tio Pepe. Waarom? Omdat ome Piet (Tio Pepe) dat zegt! 

Over Tío Pepe
Tío Pepe, een beendroge sherry-wijn geproduceerd in het zuid Spaanse Jerez, is de bestverkopende sherry ter wereld. Op de 860 hectare wijngaard die de firma Gonzalez Byass bezit, groeien de Palomino druiven tot aan de eerste weken van September waarna deze worden geoogst. De wijn wordt gebotteld na een rijpingsfase van minimaal vijf jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten. Het resultaat is een droge, heldere witte wijn met aroma’s van frisse amandelen en groene appels. De Tío Pepe Palomino Fino is een droge heldere sherry die goed gekoeld geschonken dient te worden en daarmee een fantastisch begin van iedere maaltijd vormt. Met haar droge en frisse karakter neutraliseert de sherry de smaak zodat optimaal genieten van ieder gerecht een garantie is Tío Pepe kan uiteraard perfect als aperitief gedronken kan worden, maar nog beter in combinatie met visgerechten, haring, sushi, salades of tapas. Om optimaal te genieten van de Tío Pepe wordt geadviseerd om de sherry in een ruim glas te drinken. Hierdoor komen de smaken en aroma’s het meest tot hun recht.

www.gonzalezbyass.com

Over The Harbour Club
The Harbour Club, met duidelijke wortels in de haven, werkt hoofdzakelijk met dagvers gevangen vis. Op de kaart is de ‘Fruits de Mer’ befaamd en zijn oesters en kreeft (500g) vriendelijk geprijsd. Het vleesassortiment is bij The Harbour Club eveneens ongekend. Zo wordt bijvoorbeeld het Black Angus vlees ‘gedryaged’ – in speciale ‘rijpingskasten’ wordt het vlees drie weken gedroogd waardoor het rundvlees nog smaakvoller, malser en sappiger wordt. Kortom, The Harbour Club staat garant voor eerste klas dineren in een eigentijdse ambiance en hoogwaardige service. The Harbour Club heeft vestigingen in Scheveningen, Rotterdam, Amsterdam en op Ibiza.

www.theharbourclub.nl

Tags: