MENU
reis naar Gambia

6 handige tips voor jouw reis naar Gambia

De gouden combinatie voor jouw ultieme zomervakantie

april 1, 2019 reageren (2) Views: 1685 Travel Larissa Hendriks

Innsbruck: een stedentrip en wintersport in één

Een plekje waar je zowel kunt skiën als genieten van een bijzondere citytrip om nooit te vergeten. Heb je ooit wel eens van het stadje Innsbruck gehoord? We hebben het stadje bezocht en ervaren en zouden zo weer eens teruggaan! De cultuur is super interessant, de stad is prachtig, het stadje heeft veel verhalen te vertellen, je kan er goed Oostenrijks eten en als klap op de vuurpijl ook nog even skiën. Genoeg te doen dus…

Eenmaal in Innsbruck aangekomen pak je met gemak de bus richting het centrum. Boek je een hotel in de buurt? Dan kan je met gemak alles lopend doen, al is het openbaar vervoer erg gemakkelijk in gebruik. We verbleven zelf bij Adlers hotel, en deze raden we zeker aan.

Een klein stadje met grote verhalen

Al is het stadje niet zo groot en lekker knus, maak zo snel mogelijk na aankomst een leuke stadswandeling met een gids. Na een rondleiding van Mary Leenders kreeg het stadje voor ons namelijk veel meer betekenis en was het des te leuker om ook de dagen erna hier rond te lopen. Het Tirools Volkskunst museum is zeker een bezoekje waard mocht je nog meer willen weten over de geschiedenis en cultuur van het stadje. We willen niet teveel verklappen, maar achter dit stadje schuilen prachtige verhalen.

Het verhaal van Krampus is een van de verhalen die ons het meest bijgebleven is. Krampus kom je liever niet tegen in het donker, het is een beestachtige demon uit de folklore van de Alpen-regio’s. In Nederland kennen we een andere vorm van Krampus: de zwarte piet.

Swarovski Kristallwelten

Geen wonder dat de bevolking van Innsbruck zo vriendelijk is, ze zijn opgevoed met het geloof dat Krampus langs zou komen als zij zich niet gedroegen. Zo mochten we van de buschauffeur gewoon meerijden, al hadden we een verkeerd kaartje, naar een volgende must-visit: ‘Swarovski Kristallwelten’. Er zijn geen woorden om dit museum te omschrijven, dit zou je gewoon echt zelf moeten ervaren. Alle kamers in het museum zijn gegeven aan verschillende ontwerpers of designers. Zij mochten van de toegewezen kamer maken wat zij wilden, als het maar de Swarovski steentjes zou bevatten…

Hoogstandjes

Vanuit het stadscentrum kan je in een paar minuten omhoog via de moderne Hungerburgbahn. Deze leidt je direct omhoog met als eerste stop de populaire dierentuin, de Aplenzoo, en een stop hoger een adembenemend uitzicht. Ga vooral dus even omhoog en maak er een heerlijk dagje van! Wanneer je weer beneden komt kan je op loopafstand nog even genieten van heerlijke burgers en een must-try toetje bij Ludwig. Het toetje heet ‘Ludwigs
Schaufenhaufen Muffin
‘. Klinkt niet heel appetijtelijk, is het wel! Net als knödel (ook een heerlijke Oostenrijkse specialiteit) is dit gemaakt van oud brood. Lastig te omschrijven, maar je kan deze muffin vergelijken met een soort broodpudding, maar dan nog lekkerder. Probeer het vooral even uit!

Toch nog even skiën dan

Bij skiverhuur ‘Die Börse’ werden we in mum van tijd voorzien van alle nodige instrumenten om nog even een dagje te gaan skiën. Door Ski & Snowboardschool Innsbruck werden we voorzien van een top skileraar, want skiën konden we niet. Helaas valt in een dag niet alles te leren, maar we hebben een heerlijke dag gehad en zijn ver gekomen. Zo moeilijk is het niet! Vooral niet met een goede leraar, fijne omgeving en veel oefenruimte wat je in Innsbruck zeker kan vinden. Maar begrijp me niet verkeerd, er zijn ook genoeg toffe routes voor de ervaren skiërs. Dat moet ook wel, gezien de bevolking er zeker wat van kan! Het wordt hen geleerd als fietsen aan ons.

Opzoek naar verse Kaiserschmarrn?

Dit zoete Oostenrijkse gerecht mag je natuurlijk niet missen. Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in grove stukken wordt gesneden en traditioneel geserveerd wordt met een soort pruimencompôte en poedersuiker. Bij ons eigen Adlers hotel werd dit vers voor ons gemaakt! Hier kan je trouwens na jouw dagje op de piste heerlijk bijkomen op het dakterras waar je nog de laatste zonnestralen van de stad kan pakken.

Kortom, perfect voor iedereen die meer zoekt in een wintersport dan alleen maar op de piste staan, of vriendengroepen waarvan de ene helft wel graag de piste op wil en de andere helft liever op citytrip gaat.