MENU

Innsbruck: een stedentrip en wintersport in één

Festival inspiratie: Amsterdam Open Air

april 17, 2019 reageren (2) Views: 2842 Events, Travel Larissa Hendriks

De gouden combinatie voor jouw ultieme zomervakantie

Ben jij alweer klaar voor het festivalseizoen? Heb jij jouw zomervakantie al geboekt? Inmiddels wordt het toch echt wel tijd om even een plan te trekken, zomer 2019 staat alweer voor de deur en laten we daar een knallende zomer van maken om nooit te vergeten!

Mocht je nog geen plannen hebben, dan ben je precies op de juiste pagina terecht gekomen. In dit artikel geven we jou de gouden tip om twee vliegen in één klap te slaan: festivals en reizen. De gouden combinatie voor een zomervakantie om nooit te vergeten.

Inkakken is de trein pakken!

In Amsterdam hebben we zeker toffe festivals, maar ben je weleens op festival bezoek geweest in bijvoorbeeld Hongarije? Of Servië? Op Festival Travel vind je het gehele aanbod en kan je zoveel festivals als je wil combineren tot een ultieme party-Interrail-trip. Want inkakken, is de trein pakken!

Festival tip: Balaton Sound Festival – Hongarije
Het Balaton Sound Festival is gelegen aan het Balatonmeer in Hongarije. De ideale plek om overdag te relaxen en ‘s avonds te genieten van het ware festival sprookje. Dansen aan het water tot de zon opkomt. Zomerse temperaturen rond de 25 graden, eettentjes, bars en prachtige podia’s. Het Balaton Sound Festival vindt plaats in Zamárdi, vijf kilometer ten zuiden van Siófok. Siófok is de grootste badplaats aan het Balatonmeer, waar je verscheidene winkeltjes en restaurantjes vindt. Zowel Zamárdi als Siófok zijn gemakkelijk per trein te bereiken vanuit Boedapest.

Fotó: Fűrész Zsolt – www.kepben.hu

Ook wij gaan deze zomer op pad, vliegen kost veel energie en moeite, de trein pakken is én duurzamer én kost je minder energie. Je stapt in en je vertrekt, je doet even een dutje en voordat je het weet ben je alweer bij de volgende bestemming. Via Interrail kan je gemakkelijk jouw route plannen langs de festivals in Europa die jij graag zou willen bezoeken.

Voorbereide versie van backpacken

We begrijpen dat veel reisliefhebbers wel meer willen zien van Europa dan alleen het festivalterrein. Uiteraard is dit prima te combineren door ook lekker de steden in te gaan en cultuur te snuiven. Ben je bang dat je verblijf in de steden plus het boeken van excursies te veel geld zal kosten? Wij hebben de gouden tip voor al onze Young Urban Potentials… Airbnb! Dit is een goede manier om via een toegankelijke weg in contact te komen met de lokale bevolking.

SUP experience in Budapest via Airbnb

Naast het ruime aanbod aan accommodaties die te boeken zijn via airbnb.nl, vind je op de website ook een enorme variatie aan Experiences. Denk onder meer aan een culinaire wandeling, een boottocht tijdens zonsondergang en allerlei soorten fietstours verzorgd door locals.

Waar wacht je nog op?!

Tags: , , ,