MENU

De gouden combinatie voor jouw ultieme zomervakantie

Festival inspiratie: Chin Chin Fest

april 19, 2019 reageren (2) Views: 2308 Events Joyce Veltman

Festival inspiratie: Amsterdam Open Air

Het festivalseizoen is weer begonnen en we hebben er meer zin in dan ooit! Het mooie weer heeft inmiddels alweer wat van zich laten proeven, waardoor we nog meer in de stemming komen. Eén van de meest welbekende festivals in Nederland is Amsterdam Open Air. ‘Het Coachella van ons kikkerlandje’. Het festival is elk jaar opnieuw een groot succes en ook dit jaar pakt Open Air weer groots uit met veel bekende namen.

Wie in de voorgaande jaren Amsterdam Open Air heeft bezocht, weet dat de organisatie elke keer opnieuw flink uitpakt. Dit jaar is dat niet anders. Niemand minder dan Netsky, Bizzey, Joris Voorn, Colin Benders, Broederliefde, Lucas & Steve, SG Lewis, Latifah, Reinier Zonneveld en Kerri Chandler zullen komen optreden in het Gaasperpark. Dan te bedenken dat dat nog lang niet alles is!

Open Air een vaste waarde

Na acht uitverkochte edities is Amsterdam Open Air een vaste waarde geworden in het Nederlandse festivallandschap. Die legacy wordt in het weekend van één en twee juni nog verder uitgebouwd, wanneer de top van de Nederlandse muziekscene ook dit jaar weer naar het festival komt. Net zoals voorgaande jaren gaat Open Air de samenwerking met hosts uit het nacht- en festivalleven weer aan. Onder andere STRAF_WERK, Vault Sessions, Spectrum, Appelsap x Daily Paper, Chin Chin Club, Fiesta Macumba en Afrolosjes zullen dit jaar weer aanwezig zijn.

Verscheidenheid tot de max

Het programma loopt uiteen van hiphopzwaargewichten van eigen bodem als Broederliefde en Bizzey (met een speciale ‘Iconic Show’) tot de internationale technogrootheden Luke Slater, Steve Bicknell en Function die een gezamenlijke, tweeënhalf uur durende live-set weggeven onder de naam LSD. Of je nu houdt van de ritmische afrofunk van Koffie, de feestelijke latinhouse van Fiesta Macumba Soundsystem of van het stevigere werk van technoheld Reinier Zonneveld, houseduo Phreaks of Visions of de Franse minimal house-dj Sweely, het is onmogelijk om stil te zitten op Amsterdam Open Air.

Verspreid over maar liefst negen stages is het genieten van zowel opkomende namen als oudgedienden. Zo staan dit jaar onder andere Henrik Schwarz, Kris Kross Amsterdam, Yung Felix, Nora en Pure, De Sluwe Vos, Denis Sulta, David Vunk, Claptone, Matador op het affiche. De live bands Brass Rave Unit & Kauw brengen een tribute aan ‘the Golden Era of Dance Music’. Houseveteranen Benny Rodrigues en Tom Trage zijn ook van de partij. Daarnaast zijn er liveshows van Yung Internet, Idaly en Josylvio.

We zijn nog lang niet moe

Ben jij na een hele dag lang feesten nog steeds niet moe? Dan kun je ’s nachts verdergaan op de camping, waar drie nachten op rij een campingstage te vinden is. Ook zal Amsterdam Open Air opnieuw AOA By Night hosten met een uitgebreide nachtprogrammering in verschillende Amsterdamse clubs.

Tags: , , ,