Maar hebben we niet altijd geleerd dat suiker juist slecht is voor je tanden? In vele gevallen klopt dat inderdaad. Het eten van te veel snoepjes of andere zoetigheid is dan ook niet zo goed voor je tanden. Over deze suikers hebben we het uiteraard ook niet, maar wel over rietsuiker. Niet om te eten, maar om je tanden mee te poetsen!
Sinds 9 april 2019 ligt de TePe Good tandenborstel in de winkel. Dit is een tandenborstel die op het eerste gezicht oogt, voelt en poetst als een gewone tandenborstel. Toch is deze net even wat anders dan alle andere tandenborstels. Deze is namelijk gemaakt van bia-based plastic uit suikerriet. TePe Mondhygiëne Producten is de eerste die een tandenborstel van suikerriet op de markt brengt in Nederland. De tandenborstels worden geproduceerd door middel van 100 procent groene energie, afkomstig van hun eigen zonnepaneelinstallatie .
Duurzame glimlach
TePe Good heeft dezelfde eigenschappen als andere goede tandenborstels. Het grote verschil is dan ook dat deze tandenborstel gemaakt is van 96% bio-based plastic. Dit plastic bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. Dat wil zeggen grondstoffen die niet op kunnen raken, omdat ze altijd opnieuw geoogst kunnen worden, laat Bas van der Luijt weten. Sr. Brand Manager bij TePe Mondhygiëne Producten. ‘’Hiermee bieden we mensen die duurzaamheid belangrijk vinden een alternatief voor de reguliere tandenborstel. Met TePe GOOD poets je goed en doe je goed.’’
Nagenoeg gesloten CO2-kringloop
Met deze nieuwe tandenborstel slaat TePe een nieuwe weg in, vertelt Van der Luijt. ‘’Wij streven ernaar om ons complete assortiment duurzaam te maken. Het produceren en vervoeren van onze mondhygiëne producten levert uiteraard CO2-uitstoot op, maar door goede herbruikbare materialen, zoals suikerriet, kunnen we tot 95 procent van de CO2-uitstoot compenseren. Daarmee heeft TePe Good een nagenoeg gesloten CO2-kringloop. Bovendien produceren we de tandenborstels met 100% groene energie uit onze eigen zonnepaneelinstallatie.’’ TePe Good is ontwikkeld in nauwe samenwerking met tandheelkundige experts.
Suikerriet
Suikerriet wordt steeds populairder als duurzame grondstof. Het groeit in tropische en subtropische gebieden met een vochtig klimaat. Elke stengel suikerriet bevat 12 tot 18 procent suiker in de vorm van glucose en sacharose. Door deze suiker te vergisten, kan het worden omgezet in bio-ethanol, dat als basis wordt gebruikt voor bio-based plastic. Suikerriet wordt ook gebruikt als basis voor rum, brandstof, papier en duurzame legosteentjes. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof.
Tags: Suiker, Suikerriet, Tanden poetsen, Tandenborstel