MENU

Jouw vrijmibo op het stadsstrand van Amsterdam

BE-KIND voor de wereld en voor jezelf

mei 30, 2019 Reageren (1) Views: 891 Life Larissa Hendriks

Zo goed is zwemmen voor je!

Na het behalen van de nodige zwemdiploma’s stoppen velen met het trekken van baantjes. Heel eerlijk gezegd, zwem ik zelf ook alleen nog maar op vakantie om even af te koelen. Eigenlijk is dit zonde, want zwemmen schijnt enorm goed voor je te zijn! Zowel mentaal als fysiek doet het je goed, in dit artikel duiken we verder in de voordelen.

Hopelijk geeft dit artikel niet alleen de lezers, maar ook mezelf de motivatie om weer eens het zwembad in te duiken. Ten slotte geeft het abonnement bij David Lloyd ook direct toegang tot het zwembad, en verder dan de wellness ben ik tot nu toe nog niet komen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Totale ontspanning

Zwemmen is een van de weinige sporten die je zelf doet (dus zonder hiervoor een lesje in te boeken) én daarbij je telefoon in de kluis laat. Totale ontspanning dus. Daarnaast zorgt het water ervoor dat jij je lichter voelt en dit zorgt vervolgens weer voor meer rust. Verschillende onderzoekjes hebben aangetoond dat zwemmen ongeveer dezelfde ontspannende effecten teweeg brengt als yoga en het de nachtrust verbetert. Niet eens zo’n gek idee dus om in de avond nog even een paar baantjes te trekken, gelukkig kan je bij David Lloyd tot 23:00 jouw baantjes trekken!

Kom maar op met de spieren!

Door de weerstand van het water zal je kracht moeten gebruiken om jezelf door het water te verplaatsen. Hierdoor train je tegelijkertijd je spieren. Je zal dan ook best je armen en/of benen kunnen gaan voelen na een tijdje baantjes trekken. Echter hoef je niet bang te zijn voor opgepompte spieren, net als bij Bodypump train je met zwemmen niet zozeer de grootte van je spieren, maar het spieruithoudingsvermogen.

Het beste resultaat behaal jij wanneer je twee tot drie keer in het zwembad ligt, dan minimaal een half uurtje aan het zwemmen bent, het niet na een week al opgeeft en jouw zwemslagen af en toe eens afwisselt.

Denk aan je hart

Niet alleen hebben jouw geest en spieren profijt van al die baantjes, ook jouw organen zullen je dankbaar zijn. Wanneer je zwemt, stroomt het bloed door de druk van het water makkelijker terug naar jouw hart en hoeft deze minder hard te werken! Zo krijgt jouw hart ook eindelijk de ontspanning die het verdient. Tijdens een sessie gewichtheffen of sprintje op de loopband is dit natuurlijk wel even anders.

Hijs je jezelf ook in de zwemkleding?

Mocht je nu net als ik toch ook wel graag lesjes volgen of krachttraining doen, dan zit je bij David Lloyd op de Overtoom in Amsterdam helemaal goed! Vanuit het gewicht heffen in de sportschool kan je zo via de kleedkamers jezelf uit de sportkleding en in de zwemkleding hijsen om nog eventjes die baantjes te pakken. Zo laat je jouw lichaam ook direct ontspannen na zo’n zware inspanning, klaar voor bed!