MENU

BE-KIND voor de wereld en voor jezelf

Cocktail hotspots van Amsterdam

juni 18, 2019 reageren (4) Views: 814 Life Larissa Hendriks

Een lesje in: financial leasen

Wat is financial lease? Vraag jij je vast af, anders was jij dit artikel niet gaan lezen. Het is een zakelijke financiering waarbij de auto dient als onderpand, net als bij een hypotheek. Je bent economisch eigenaar van het voertuig. Vergelijk het met een lening, je beschikt snel over een auto en betaalt een vast bedrag per maand. Je bent de eigenaar van de auto en betaalt gedurende het leasecontract alle kosten af.

Of je wel of niet een auto zou moeten leasen ligt helemaal aan jouw budget en natuurlijk of je geld wil besteden aan een auto. Een auto kan voor een ondernemer of ZZP’er erg belangrijk zijn en soms zelfs noodzakelijk om van A naar B te komen. Dan is financial lease erg interessant gezien je dan niet ineens een klap geld kwijt bent, maar het aankoopbedrag in termijnen terugbetaalt (alleen dan wel met wat rente).

Voordelen van financial lease

Om maar direct lekker positief te beginnen, kijken we even naar de voordelen van financial lease. Allereerst kan je natuurlijk direct kiezen voor jouw droomauto! Want zeg nou zelf, als jij een huis koopt, dan ga jij toch ook voor jouw droomhuisje? Ook wel heel erg fijn: jouw vermogen blijft binnen de onderneming. Daarnaast kan jij ook zelf de looptijd van het contract en dus de hoogte van de maandtermijn bepalen. Flexibel zoals wij het als Young Urban Potentials het liefst hebben! En ook kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Wist je dat: er nog wel meer bedrijfsmiddelen zijn die voor deze financieringsvorm in aanmerking komen? Bijvoorbeeld financiering van tandartsapparatuur, landbouwmachines of een 3D-printer.

Good to know: een leaseovereenkomst heb je met een looptijd van minimaal één jaar tot maximaal 6 jaar, de overeenkomst is nooit lager dan de economische levensduur van de auto of wat jij ook gaat leasen. Daarnaast kan jij ook het uiteindelijke maandbedrag terugbrengen door al een deel eigen geld in te brengen, again: precies zoals bij het kopen van een huis.

Waar je goed op moet letten als je gaat voor financial lease

Zoals bij iedere aankoop of financiering zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld erg slim om de looptijd van jouw contract af te stemmen op de verwachte gebruiksduur. Wanneer jij bijvoorbeeld denkt maar een paar jaar de auto nodig te hebben, is het zonde om een langere contractlooptijd te kiezen!

Heb jij nog tips voor financial leasen? Laat het ons vooral weten!