MENU

Sfeermakers op je muur: de posters van Desenio

swf

Festival inspiratie: SWF 2019

juni 27, 2019 reageren (2) Views: 759 Life Larissa Hendriks

Voordelen van groepslesjes volgen

Wij houden ervan! Lekker even sporten met een fanatiek groepje in de sportschool. Bij David Lloyd Gym kan je terecht voor een gezellig buikspierkwartiertje, maar ook voor een uurtje keihard knallen in Studio 1 met de bodypump les. Net te lang of net te kort? Dan past een fanatieke drie kwartier zweten bij Blaze perfect bij jou! 

Zoals je hierboven al leest zijn er weinig excuusjes te vinden om een groepslesje over te slaan. Van korte tot lange lessen en van veel zweten tot effectief de spieren trainen. In dit artikel belichten we nog even extra de voordelen van groepslessen.

1. Grotere motivatie

Train je wel eens in de sportschool en heb je het gevoel niet alles eruit te kunnen halen? Na een half uurtje stop je er maar mee, vandaag heb je zeker je dag niet. Ten minste, dat denk je. Wanneer je meedoet aan een groepsles zal je altijd meer motivatie hebben om goed je best te doen. Ook zal je minder snel eerder afhaken, want wie loopt er nou midden in de les de studio uit?!

2. Minder grote kans op blessures

Bij groepslessen hebben we het grote voordeel in de gaten te worden gehouden door de leraar. Bij David Lloyd wordt er goed gelet op jouw houding en wordt meermaals herhaald hoe jij jouw houding tijdens de oefening optimaliseerd om blessures te voorkomen.

3. Je deelt de energie

Zowel tijdens als na de les zal je de energie van jouw groep voelen. Of je de rest nu kent of niet, jullie zitten in hetzelfde schuitje en willen allemaal de les zo goed mogelijk door zien te komen.

4. Geen stress, geen gedoe

Wanneer je telkens zelf de sportschool in duikt heb je al snel te maken met het uitdenken van sportschema’s, verschillende oefeningen blijven doen, inspiratie opdoen online… Met groepslesjes hoef je helemaal niets voor te bereiden of zelf te bedenken. De leraar zorgt ervoor dat jij telkens weer een effectief lesje achter de rug zal hebben na afloop!

5. Pak die herhalingen

In groepslesjes worden vaak meer herhalingen gemaakt dan je zelf zou doen wanneer je op eigen houtje gaat trainen. Ook gaan de herhalingen vaak in eenzelfde stevig tempo waardoor jij jouw uithoudingsvermogen eens even goed traint. Win win situatie!

Ben jij overtuigt? Of nog niet helemaal? Je kan een 3 maanden abbonnement gratis uitproberen bij David Lloyd Gym!