MENU

OPPO Reno 10x Zoom review: Top features tegen een...

Gadget alert: ontdek de HUAWEI P Smart Z

juli 4, 2019 reageren (3) Views: 986 Gadgets Djoy Boer

Een zorgeloos fietsseizoen: voorkom dat je fiets wordt gestolen

Het is weer zover hoor, het is lekker weer in Nederland! We hebben al een aantal dagen flink kunnen genieten van het warme zonnetje. Daarbij hoort natuurlijk dat we allemaal de komende tijd massaal weer op de fiets springen om te genieten van dat zonnetje op ons koppie. Wie extra blij van worden de grote hoeveelheid fietsen in de binnensteden en dorpen zijn: fietsendieven.

Jaarlijks worden er ongeveer 500.000 fietsen gestolen en vervreemd in Nederland. Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kunt genieten van het fietsseizoen biedt Master Lock je vier gouden tips om je fiets te beveiligen én een tip die financieel gezien kan helpen als je toch de dupe wordt van fietsendieven. Daarnaast bieden zij op de website ook onwijs goede sloten aan, die wij even hebben uitgeprobeerd!

De tips om dieven voor te zijn

  1. Zet niet alleen je wiel vast
    Het is voor dieven een koud kunstje om een wiel van een fiets te verwijderen. Alleen een slot om een wiel is dus niet voldoende! Zorg ervoor dat een slot altijd om zowel het frame als het wiel van de fiets zit bevestigd. Maak deze vast aan een vast punt zoals een fietsenrek. Mocht het slot te kort zijn, zorg er dan voor dat het frame in ieder geval vastzit.
  2. Gebruik ’handboeien’ of U-sloten
    Dieven willen zich snel uit de voeten kunnen maken en kiezen daarom vaak voor de weg van de minste weerstand. U-sloten zijn erg stevig en schrikken de fietsendieven af. Voor meer flexibiliteit zijn dikke kettingsloten en ‘handboeien’ een goed alternatief. We hebben deze handboeien uitgeprobeerd en het bevalt ons prima! Super snel zet jij je fiets op slot, dit slot is namelijk onwijs flexibel en dat hebben we gemerkt. Naast het gemak levert het ook leuke reacties op, je zet immers je fiets op slot met een handboei! Hoe grappig is dat!

  3. Beveilig een waardevolle fiets met een waardevol slot
    Hoe duurder een slot is, des te veiliger de fiets. Nu heeft het niet zo veel nut om een slot van een paar honderd euro op een fiets van een paar tientjes te zetten. Het is dus verstandig om voor jezelf te bepalen hoeveel je fiets waard is en hoeveel je aan een slot wilt uitgeven. Op de verpakking van een slot staat vaak een beveiligingsniveau aangegeven. Daarnaast zijn fietssloten mét een certificaat betrouwbaarder dan zonder een certificaat. Master Lock geeft dus het waardevolle advies om ten minste 10 procent van de waarde van de fiets aan een slot te besteden. Check hier de website om jouw perfecte slot uit te kiezen. We probeerden zelf ook een van de U-Locks uit. Deze is ons ook zeer bevallen, aangezien het slot van de fiets zelf kapot is, zetten we deze nu alleen met dit slot op slot. En al laten we deze tijdens een avondje stappen staan in het centrum van Amsterdam, na het feestje staan deze netjes op ons te wachten!
  4. Een rustige omgeving is veiliger
    Geloof het of niet, maar een fiets staat veiliger in een rustige omgeving. Voorbijgangers zijn namelijk minder snel geneigd te reageren als een fiets wordt gestolen in een drukke omgeving, dit valt minder op. Parkeer een fiets dus op een plek waar voldoende voorbijgangers komen, maar waar het niet te druk is. Dan zullen voorbijgangers zich alsnog geroepen voelen om in te grijpen als het nodig mocht zijn. Natuurlijk zijn wij YUPPERS en bevinden ons vaker in het drukke gedeelte van Amsterdam dan de rustigere straten. Maar na een paar maanden de sloten gebruikt te hebben, kunnen we je verzekeren dat jouw fiets veilig staat op het Leidseplein met de sloten van Master Lock.
  5. Verzeker je fiets
    Bij de aanschaf van een nieuwe fiets is het altijd verstandig om deze te verzekeren. Slechts 30 procent van de fietseigenaren verzekert zijn of haar fiets, voornamelijk eigenaren met e-bikes, en zien daardoor iets van de waarde terug. Mocht de fiets ondanks al deze tips toch onverhoopt worden gestolen, dan kan de verzekering de waarde van de fiets uitkeren. Voorwaarde is wel dat er aangifte wordt gedaan bij de politie.

Zorg jij ook dat je zorgeloos kan genieten van het lekkere zomerweer? Zet je fiets veilig weg en op naar dat terras!