MENU

Starbucks opent het zomerseizoen: limited edition Frappu’s

Een nieuwe parel in de Houthaven: Karaat Amsterdam

augustus 8, 2019 reageren (3) Views: 881 Food Djoy Boer

Vincenzo’s Osteria: een pareltje van Den Haag

Amsterdam heeft hotspots genoeg, en daar vertellen we je graag over. Maar deze keer kunnen we je een pareltje aanraden in het heerlijke Den Haag. Na een dagje strand of een dagje shoppen wil je niets liever dan neerploffen op het zonnige terras van Vincenzo’s Osteria. Iets te fris buiten? Binnen hebben ze het ook ontzettend leuk ingericht. Waar je ook besluit te zitten, smullen kan je hier zeker!

Vincenzo’s staat in Den Haag inmiddels al een tijd bekend om zijn heerlijke pizza’s. Om ook de harten van pastaliefhebbers voor zich te winnen is Vincenzo’s Osteria geopend. Zij serveren de lekkerste Italiaanse klassiekers met een speelse twist. Lastig kiezen? De keuze kan je tot het laatste moment open laten, de twee restaurants zitten namelijk tegenover elkaar.

Warm welkom

Een fijner plekje hadden we niet kunnen wensen: het zomerse zonnetje schijnt de hele avond op het terras van Vincenzo’s Osteria. Nog meer genieten doe je vervolgens met een heerlijk glas Gin & Tonic of met een sprankelende Aperol Spritz in je hand. Neem daarbij een broodje gemaakt van hetzelfde deeg als waarvan Vincenzo’s befaamde pizza’s worden gemaakt en genieten is gegarandeerd.

Klaar voor het echte werk? Begin dan zeker met de oesters welke geserveerd worden met een vinaigrette van komkommer-limoen en met perzik-gember. We hebben wel vaker oesters gegeten, maar niet eerder met zo’n lekkere touch. Proef ook zeker de rund carpaccio met gele biet, mierikswortel en macadamia noten en de overheerlijke burrata met komkommer, wortelcrème en vincotto. De verrassende smaakcombinaties zorgen voor frisse gerechtjes om mee te starten.

 

Pastaheaven

De kaart staat zo vol met lekkere gerechten dat ook een hoofdgerecht kiezen erg lastig is. Juist om die reden zijn wij héél erg blij dat Vincenzo’s Osteria halve porties op de kaart heeft staan. Zo hebben we uiteindelijk kunnen genieten van de schaaldieren ravioli met kreeftensaus, dragon en tomaat en van de orecchiette met courgette, krokante parmezaan en kalfwang, het zachtste vlees dat we ooit hebben gegeten!

Zoete afsluiting

De avond perfect afsluiten doe je met Vincenzo´s frisse huisgemaakte scroppino en de overheerlijke tiramisu. Geloof ons, ga niet naar huis zonder deze twee geproefd te hebben. De tiramisu die je voorgeschoteld krijgt is een heerlijk luchtige versie van het welbekende toetje. De combinatie van zelfgemaakte lange vingers, luchtige en romige crème en natuurlijk de chocolade is om je (lange) vingers bij af te likken.

Al aan het watertanden? Dit pareltje kan je vinden in een van de gezelligste stukjes van Den Haag, in het Zeeheldenkwartier aan de Tasmanstraat 129. Het menu kan je hier alvast checken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer terug te gaan!