MENU

‘The Unfappening’

Pharrell Williams ft. Daft Punk – Gust of Wind

oktober 7, 2014 reageren (0) Views: 1037 Life Redactie BLVD

Panama, oh Panama.

Vanochtend kregen wij een aantal mailtjes van lezers binnen dat er een bepaalde, goedkoop uitziende website (mannenlifestyle.com) onze complete lay-out heeft overgenomen. Zij adverteren ook op Facebook waardoor veel mensen bij ons terecht komen. Helaas hackertjes, net te laat aangezien BLVD.nl toevallig gisteren compleet vernieuwd is. Mannenlifestyle.com ziet er onschuldig uit, maar ondertussen zijn ze bezig met doortrapte zaakjes.  Ze linken in bepaalde artikelen door naar BLVD.nl, maar in andere artikelen (die zij zelf hebben ‘geschreven’) naar Speedflirt.com of andere nevelige websites. Even later zullen ze hier – de onwetende bezoekers – vragen naar hun gegevens etc. En dat is sluw, laag-bij-gronds én hier distantiëren wij ons dan ook graag van.

Desalniettemin, we zijn gevleid dat deze boefjes onze transparante lay-out ‘willen lenen’ voor dergelijke criminele zaakjes, maar toch zijn wij er ook niet heel content mee. Ze doen vrijwel alles wat is verboden in de wondere wereld van het internet: Malware droppen, Trojaanse Paarden installeren op uw bij elkaar gespaarde laptopje, persoonlijke gegevens spieken etc. Dat is niet netjes, maar deze schavuiten doen dat zonder te aarzelen. Immers, ze wonen in Panama én laten we eerlijk zijn: daar is het ook niet je-van-het. Wees dus gewaarschuwd.Wij doen er alles aan om deze deugnieten op te sporen. Sluw als ze zijn werken ze vanuit Nederland, via Panama met beschermde gegevens. Maar, wij zijn ook niet op ons achterhoofd gevallen en weten ze via de steegjes van de digitale wereld nog wel te vinden.

Tips zijn welkom, dus stuur ons vooral een mail mocht je er meer van af weten!

UPDATE 08-10-2014: WE’VE GOT THEM! 

Na een zinderende klopjacht tot in de vroege uurtjes hebben wij de boefjes uiteindelijk online weten te overmeesteren. Ze gaven zich niet gemakkelijk over, maar uiteindelijk stuurden ze toch de witte vlag via de mail met het verzoek: ‘Vrede?’  Nou vooruit, schurkjes. Till we meet again…

10710307_10204366098805466_286083875225071819_o

BLVD Redactie

Beeld: Nu.nl

Tags: ,