MENU

Was jij je gezicht nog met je handen?

Fietsen

Een fiets van koffiecapsules!

augustus 26, 2019 Reageren (1) Views: 1949 Gadgets, Travel Larissa Hendriks

Zoveel mogelijk mee, zo licht mogelijk reizen met Fjällräven

Wanneer we een reis maken nemen we het liefst zoveel mogelijk mee, maar reizen het liefst ook zo licht en comfortabel mogelijk. Daarvoor moeten keuzes gemaakt worden, maar het ligt er niet alleen aan wát je meeneemt, maar ook hoe je dat meeneemt. Wij hebben voor jullie de daypack van Fjällräven uitgeprobeerd. En deze viel beter in de smaak dan we verwacht hadden!

Fjällräven is het merk dat altijd toegespitst is om het reizen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Dit is van toepassing op het gehele assortiment: van de technische trekking broeken tot de lijn van rugtassen, van de collectie voor bergbeklimmers en de producten behorend tot het erfgoed tot essentiële items voor dagelijks gebruik.

De eendagsvlieg

Volgens Fjällräven zou iedere ervaring die je krijgt wanneer je eropuit trekt gekoesterd moeten worden, ongeacht waar je heen gaat en wanneer je hierheen gaat. Zelfs vlakbij huis zijn avonturen te beleven, en iedere dag is dus een kans op een nieuw avontuur! Gezien dit overal kan zijn moet de tas die je met je meebrengt functioneel en veelzijdig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooi design voor wanneer je in de stad rondwandelt, niet geheel onbelangrijk voor de nodige Instagram posts, maar je wil wel alle benodigdheden mee kunnen nemen voor wanneer je een natuurrijke wandeling gaat maken en picknickspullen mee wil nemen!

Voor deze eendagsvliegen die overal en nergens heen vliegen (wij dus), lanceert Fjällräven een assortiment met zogenoemde ‘daypacks‘. Is het een rugtas? Is het een trekking tas? Nee, het is jouw ultieme daypack. Naast de daypacks die vallen onder de Ulvö-serie, ontworpen met flexibiliteit als leidraad, is er ook een heuptas verkrijgbaar. Allemaal gemaakt van een speciaal en nieuw materiaal wat je wellicht nu niks zal zeggen: Bergshell. We leggen het je even uit, dit is een slijtvaste en waterproof stof, met een uitmuntende scheursterkte en bestendigheid tegen schaven. Kortom, perfect voor ons als avonturiers!

De grote test

Op een landen/stedentrip door Europa heb ik de daypack tot de bodem uit kunnen proberen. Samen met de Ulvö 23 wandelde ik door stad en natuur. Van lekker slenteren door Boedapest tot een actieve wandeling door mijn persoonlijke favoriete natuurgebied van Kroatië, de Plitvice meren. Kortom, ik heb deze tas overal uit kunnen proberen en kan dan nu ook met zekerheid zeggen dat deze top is voor ons als reizigers.

Mijn persoonlijke indeling van de tas merendeels van de tijd: aan beide kanten van de zijvakjes kon ik flesjes water kwijt (want het was bizar heet). In de tas gooide ik mijn camera, indien nodig een handdoek, mijn zonnebrand en zonnebril. Het vak wat eigenlijk bestemd was voor een laptop vulde ik met een boek en een puzzelboekje. Een kleiner vakje met rits in de tas stelde mijn portemonnee, mobiel en overige belangrijke spullen veilig en het voorvakje zat uiteraard vol troepjes die ik dacht nodig te hebben.

De kwaliteit van de tas was top, ik was vooral met het warme weer erg blij met de rugzijde van mesh, dit zorgde voor optimale ventilatie! Ook de borstriem was top wanneer we van station naar hotel en vice versa moesten sjouwen binnen deze Interrail reis, dat maakte deze wandelingen toch even comfortabeler.

Heb jij al een favoriete daypack?