MENU

Hollandse tapas bij Brasserie De Rode Leeuw!

Wij vonden de lekkerste pizza’s van het land

september 17, 2019 Reageren (1) Views: 1196 Food Djoy Boer

Bar Fisk: Good food, drinks and vibes

Ondertussen is wel bekend dat wij van BLVD houden van lekker eten, goede drankjes en fijne plekjes. Een van onze favoriete plekjes in Amsterdam is dan ook de Pijp! Hier komen al deze dingen samen. Nu we ontdekt hebben dat Bar Fisk zich ook nog eens in de Pijp bevindt, kunnen we garanderen dat we hier niet meer zijn weg te slaan.

Bar Fisk zegt zelf de ‘ever-lively, no string attached hospitality’ vanuit Tel Aviv naar Amsterdam te brengen. Deze positieve vibe is te voelen als je aan een tafeltje plaats neemt bij Bar Fisk. Ze hebben een buitenterras waar je u tegen zegt, maar ook binnen ziet het er erg gezellig uit!

Kiezen? Daar doen we niet aan!

Wij weten niet hoe het met jullie zit maar kiezen vinden wij toch altijd wel een dingetje. Al die lekkere gerechten en spannende combinaties. Wij willen graag alles proeven! Gelukkig biedt Bar Fisk een ‘full experience’ aan. Dit is een gepersonaliseerd verrassingsmenu dat geserveerd wordt voor de hele tafel (lees: de tafel staat vol lekker eten). Sharing is caring lieve mensen. Wij laten ons graag verrassen, maar je mag altijd je voorkeuren aangeven als je de ‘full experience’ neemt.

Visfeestje

Wij hadden als voorkeur aangegeven dat we volledig voor de visgerechten wilden gaan. Aangezien het restaurant Fisk heet, het Scandinavische woord voor vis, hadden wij stiekem hoge verwachtingen van deze gerechten. Happy to say: aan deze verwachtingen werd meer dan voldaan! Om te beginnen waren de oesters met Limonana vinaigrette een aangename verrassing. Vervolgens kregen wij de gazpacho met paprika en croutons, de gegrilde garnalen cocktail en de makreel met aardappeltjes, radijs en bieslook voorgeschoteld.

Wanneer je hier aan het tafelen bent wil je dat er geen eind aan komt, gelukkig blijven de gerechtjes op een mooi bij te houden tempo op tafel verschijnen. Precies wanneer je denkt “nu hebben we wel weer zin in een volgend feestje, komt de ober alweer aan met nieuwe heerlijke gerechtjes. Opnieuw werden we verwend, deze keer met coquilles met bloemkool, pijnboompitten en kervel.

En net toen we dachten dat het niet beter kon, kwam het allerlekkerste gerecht van de avond op tafel te staan:  de octopus met kikkererwten, limoen, chili en tahini mayonaise. Wauw, zo lekker heeft ons de octopus nog niet eerder gesmaakt, en dat zegt iets want deze heeft tijdens dinertjes al vaker de show gestolen!

De laatste ronde werden we verwend met zeebrasem met spinazie en, jawel, het is echt waar: amandelmarsepein. Dat was heeeeerlijk! Gek hoe sommige smaken zo goed samen gaan, zonder dat je dit in de eerste instantie zou verwachten. Als bijgerechten kregen we polenta chips met limoen mayonaise en een groene salade met parmezaan.

Save the best for last

Nu denk je wellicht: “zo, die zaten nu vast helemaal vol!”, nou nee hoor! Ten minste, onze maagjes waren al aardig goed gevuld, maar een toetje gaat naar het hart en daar maken we graag ruimte voor. Vooral wanneer het desserts zijn als deze…

Drink cocktails, save the ocean

Wanneer je lekker aan het eten bent, gaat een drankje er ook wel in. Daarom is erg het fijn dat Bar Fisk zo’n lekkere cocktailkaart heeft. Tot eind september kan je wanneer je een van de twee geselecteerde cocktails drinkt, bijdragen aan een schonere oceaan. Bar Fisk doneert namelijk per cocktail 1 euro aan de Plastic Soup Foundation. Dus genieten én goed bezig zijn, dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Kom maar op met die cocktails!

Zien we jou snel bij deze hotspot?