MENU

Bar Fisk: Good food, drinks and vibes

De Pumpkin Spice Latte is terug van weggeweest!

september 21, 2019 reageren (2) Views: 1174 Food Larissa Hendriks

Wij vonden de lekkerste pizza’s van het land

Hier een pizzeria, daar een pizzeria, er lijkt wel op iedere hoek in Amsterdam een pizzeria te zitten en ook Thuisbezorgd staat er vol mee. ‘’Oh spiegeltje aan de wand, wie heeft het aller lekkerste pizza van Nederland?’’. Net toen we dachten geen oprecht lekkerste pizza van het land te kunnen vinden, was daar Pizza Beppe.

Geen reclame, geen praatjes, geen overdrijvingen, deze pizza is de lekkerste pizza die wij ooit geproefd hebben. De bodem is écht anders dan anderen, namelijk: écht Napolitaans! Pizza Beppe is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Ze zijn zelfs in Italië in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana. Wat deze pizza’s anders maakt van overige pizza’s, lees je in dit artikel.

Hoezo dan?

Wist je dat pizza’s oorspronkelijk uit Napels komen? En wist je dat Pizza Beppe de eerste pizzarestaurant van Nederland is die het exclusieve TGS-keurmerk (Traditioneel Gegarandeerde Specialiteit) van echte Napolitaanse pizza mag dragen? Eind 2016 is een afgevaardigde van de Associazione Verace Pizza Napoletana, de bewaker van het erfgoed van de Napolitaanse pizza, naar Amsterdam gekomen om het langgekoesterde certificaat te overhandigen. Dit houdt in dat de pizza’s op een originele en traditionele wijze worden bereid, zoals ze in Napels ooit zijn bedacht. En trust us: dat kan je proeven!

We laten je niet langer gissen, we verklappen je waarom deze pizza’s zo bijzonder lekker zijn. Het zit ‘m in de wijze waarop het deeg wordt gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van een fijne meelsoort: ‘Farina di grano tenero tipo 00 meel’. Deze komt uit Italië en het deeg wordt ruim twee dagen gerezen. Hierna is het deeg klaar om met liefde omgetoverd te worden tot een heerlijke pizza door een passievolle Italiaanse pizzabakker.

90 seconden de oven in

Bij Pizza Beppe blijft de pizzabodem lekker luchtig, krokant en zeker niet te knapperig. Het heeft meer iets weg van een broodstructuur dat je krijgt door de pizza in korte tijd, ongeveer 90 seconden, op hele hoge temperatuur te bakken. Normaliter hangt er in de oven bij een pizzeria een hitte van ongeveer 300 graden, bij Pizza Beppe is de temperatuur wel 485 graden!

Top it off!

Vind jij toppings belangrijker dan het deeg? Ook deze topping-liefhebbers worden gelukkig bij Pizza Beppe! De toppings zijn namelijk dagvers en komen grotendeels uit Italië, yum. Denk bijvoorbeeld aan San Marzano tomaten die rond de vulkaan Vesuvius groeien. Bovendien worden de pizza’s vooral door echte opgeleide pizzabakker gemaakt! Je bent dus in de juiste handen.

BLVD op pizza-training

Wij mochten bij BLVD zelf het pizza bakken uitproberen! En wat was dit onwijs leuk om te doen, we hebben genoten (uiteindelijk uiteraard ook van onze eigen gebakken pizza’s). Jammer genoeg kunnen we onze nieuwe pizzabakkunsten niet gebruiken in onze eigen keuken, gezien de oven niet zo hoog komt als die bij Pizza Beppe. Betekent dat we dus gewoon snel weer even aanschuiven in het restaurant of een pizza bestellen!

Mocht je graag onze specialiteiten willen proberen, we zijn te boeken dus mail vooral even naar redactie@blvd.nl!

Waar kan je terecht?

Pizza Beppe heeft inmiddels al vijf vestigingen: twee in Utrecht en maar liefst drie in Amsterdam. De drie oprichters van Pizza Beppe zijn in het centrum van Utrecht op de Hardebollenstraat en in Lombok op de Vleutenseweg begonnen. In Amsterdam zijn ze te vinden in Oost op de Middenweg, in Zuid op de Roelof Hartstraat en in West op de Nassaukade.

See you there!