MENU

Wij vonden de lekkerste pizza’s van het land

Madame Jeanette: Hét culinaire theater van 2019

september 23, 2019 reageren (4) Views: 1703 Food Joyce Veltman

De Pumpkin Spice Latte is terug van weggeweest!

De herfst is weer begonnen, tijd voor lekkere warme drankjes tijdens de koude en regenachtige dagen. Verwen jezelf zo nu en dan gerust eens met een overheerlijke bak koffie, maar dan wel een speciale koffie natuurlijk. Waar kun je nou het beste heen voor de lekkerste koffies? Starbucks natuurlijk! De echte uitblinker die je moét proeven tijdens een herfstachtige dag is de Pumpkin Spice Latte. Je leest het goed, na deze koffie maandenlang gemist te hebben is hij dan eindelijk terug van weggeweest.

Vorig jaar was de Pumpkin Spice Latte een enorme hit onder de Starbucks klanten en nu is hij eindelijk weer te vinden in elke Starbucks locatie. Ook de veganisten hebben er baat bij, aangezien de unieke Pumpkin Spice Latte-saus zuivelvrij is en gecombineerd kan worden met melkalternatieven, zoals amandel- of haverdrink. Deze koffie is dan ook voor iedereen om van te genieten!

Muziek in de oren en een smaakexplosie in je mond

Je bent inmiddels vast heel erg nieuwsgierig naar wat deze koffie nu zo speciaal maakt en wat je ervan kunt verwachten als je hem nog niet kent. Dat vertellen we je dan ook met plezier! Met de Pumpkin Spice Latte geniet je van een combinatie van de Starbucks Espresso Roast, pompoentaartsaus en gestoomde melk, afgetopt met een heerlijke dot slagroom, pompoentaartkruiden, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Pumpkin Spice
Wat een plaatje hé…

Aangepast aan alle weersomstandigheden

We weten allemaal dat het herfstseizoen ontzettend wispelturig kan zijn. Zo was het afgelopen weekend nog ontzettend warm en hebben we nog even van het zonnetje kunnen genieten, dat terwijl het deze week helaas weer gaat regenen. Zoals we al zeiden, is de Pumpkin Spice Latte het ideale drankje tijdens een regenachtige en koude dag, maar wat nou als het zonnetje zich bedenkt en toch nog niet klaar met ons is de aankomende tijd? Ook daarvoor is er een oplossing! Naast de klassieker is de koffie ook verkrijgbaar in een wat frissere versie voor de eventuele nazomerdagen. Zo kan er gekozen worden voor de Pumpkin Spice Frappuccino, die zowel met als zonder cafeïne beschikbaar is. Daarnaast kan deze ijskoud besteld worden in de vorm van een Iced Pumkin Spice Latte of een Pumpkin Spice Iced Cold Foam Macchiato!

Dat was nog niet alles…

Alsof het nog niet genoeg was, zijn er naast de overheerlijke Pumpkin Spice Latte ook nog drie andere nieuwe koffies bij Starbucks beschikbaar: de verfrissende Nitro Cold Brew, de Mocha Praline Macchiato en de Iced Mocha Praline Macchiato. De Nitro Cold Brew is een verfrissend drankje met een koud mokka-hazelnoot schuim voor een subtiele, zoete afdronk. De Mocha Praline Macchiato is er eentje waarbij de chocoladesaus en hazelnootsiroop gecombineerd worden met de Signature Espresso Roast en gestoomde melk die vervolgens als finishing touch afgetopt wordt met mokkasaus, ook is deze in een ijskoude versie verkrijgbaar (Iced Mocha Praline Macchiato). Ren snel naar jouw favoriete Starbucks en probeer ze allemaal uit!

Leuke weetjes

Wist je dat:
1. De Pumkin Spice Latte in 2003 is bedacht door Peter Dukes die geïnspireerd werd door de smaak van pompoentaart gevolgd door een slokje espresso.
2. De Pumkin Spice Latte een van de meest populaire seizoensdrankjes van Starbucks is en dat er van de #PSL sinds de lancering meer dan 200 miljoen zijn verkocht.
3. Fans hun Pumkin Spice Latte-enthousiasme uiten met gemiddeld 3.000 tweets per dag gedurende het seizoen en de bijbehorende hashtag #PSL is.
4. De Pumkin Spice Latte zich in 2014 heeft aangesloten bij Twitter als @TheRealPSL en nu bijna 105.000 volgers heeft.
5. Een van de oorspronkelijke ideeën voor de naam “Fall Harvest Latte” was.
6. #PSL de drankcode voor de Pumpkin Spice Latte was zoals deze werd geschreven door Barista’s op de cups en al snel de bijnaam van het drankje werd.

Tags: , , ,