MENU

Sporten, zo maak je er een feestje van!

The Color, liefde voor kapsel en kleur

september 25, 2019 reageren (2) Views: 4440 Life Djoy Boer

Waarom rolgordijnen in jouw huis niet mogen ontbreken

Je vindt ze terug in iedere woning: gordijnen. Niet alleen zijn ze nuttig om hun vele praktische functies, maar je kunt ze ook voor de styling van je huis goed gebruiken. Toch is het vaak niet het eerste dat bij mensen op het lijstje staat bij het inrichten van een nieuw huis. Maar think twice: een huisje zonder raambekleding is geen optie!

Raambekleding is er in allerlei soorten en maten te vinden. Waar wij fan van fijn? Rolgordijnen! Ze laten geen licht door en zorgen er door middel van hun zilveren achterkant voor dat je kamer een aangename temperatuur behoudt. It’s a must-have!

Shine bright

Een eerste (praktische) reden om te kiezen voor rolgordijnen is dus dat ze het licht van buitenaf tegenhouden. Behoorlijk fijn aangezien je hierdoor niet om 6 uur ’s ochtends al verblind wordt door licht. Daarbij hebben ze zowel in de zomer als in de winter een groot voordeel. Wanneer de zon in ons kikkerlandje eens besluit te gaan schijnen, houden gordijnen zowel licht als warmte tegen. Hierdoor zit je in de avond niet nog tot 10 uur in het licht en word je in de ochtend niet je bed uitgebrand. Maar is het juist heel koud (Winter is coming!)? Dan zorgen de rolgordijnen ervoor dat de kou juist buiten blijft. Bovendien is dit energiezuinig en bespaar je op energiekosten. Hallo win-win situatie!

Het oog wil ook wat

Je kunt rolgordijnen ook heel goed gebruiken voor de finishing touch van je interieur. Natuurlijk ligt het eraan of je veel ramen hebt in je huis of appartement, maar over het algemeen zijn gordijnen duidelijk aanwezig. Juist daarom is het belangrijk om ze goed af te stemmen op jouw interieur. Wil jij een sfeervolle, knusse kamer creëren of liever een moderne kamer? Blauw linnen, rood suède of wit polyester? Vele kleuren, stijlen en materialen, je kunt het zo gek niet bedenken, het bestaat allemaal!

Denk overigens ook aan de maat! Houten jaloezieen op maat doen het oog veel meer plezier dan jaloezieen die net te lang of net te kort zijn. Zo willen we onze spijkerbroeken ook niet hebben toch?

Some privacy, please!

Ook niet geheel onbelangrijk, je gunt jezelf een beetje privacy op het moment dat je rolgordijnen hebt hangen. Zit je ’s avonds graag in je pyjama op de bank naar een lekkere romcom te kijken? Dan wil je waarschijnlijk liever niet dat die nieuwsgierige overburen met je mee kunnen kijken.

Geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Wij werden héél blij van de rolgordijnen die Topjaloezieen aanbiedt!