MENU

Madame Jeanette: Hét culinaire theater van 2019

Een avond vol verrassende verlangens in Supperclub Amsterdam…

oktober 3, 2019 Reageren (1) Views: 1073 Food Larissa Hendriks

IZAKAYA; waar Japanse engeltjes een dansje doen op je tong

IZAKAYA, welke Japanese-food-lover deze Asian Kitchen & Bar nog niet kent, is missing out. Op deze Amsterdamse hotspot, omringd door de bruisende chaos van de Pijp, genieten gasten van culinaire hoogstandjes uit de Japanse keuken die authentiek, maar nooit traditioneel is. Volg je ons nog?

Authentiek, maar nooit traditioneel. Hoe dat dan? Nou, bij IZAKAYA komt de ware Japanse keuken samen met Zuid-Amerikaanse smaken. “Authentieke elementen worden met creatieve technieken naar moderne tijden gebracht”, aldus Yossi Eliyahoo, founder of THE ENTOURAGE GROUP waaronder IZAKAYA valt.

We werden verwend

In de wandelgangen hoorden we al veel goede verhalen over dit restaurant: “Gaan jullie daar eten? Wauw, zo jaloers! Wil daar ook zo graag eens heerlijke verwend worden”. Beetje overdreven, dachten we. Tot we de eerste hapjes voorgeschoteld kregen. In volledige stilte genoten we van een drie-soorten-vis sashimi en een garnalen salade waar je ‘u’ tegen zegt. Waarom ‘u’? Omdat hier de geliefde truffel over gestrooid was! Daarom!

Als je denkt dat het niet beter kan worden, en het wordt wél beter, dan zit je aan de juiste tafel. We gingen door naar biefstuk stukjes, gefrituurde corn bites en (hierop waren we aan het wachten) sushi! Nu dachten we dat de sushi het hoogtepunt zou zijn, maar eigenlijk waren we meer onder de indruk van de overige verrassende gerechten met nieuwe verrassend lekkere smaken. Dit krijg je namelijk niet op tafel bij een doorsnee sushi restaurant. We raden daarom ook iedereen aan juist de andere gerechten van de kaart uit te proberen. Heb het lef; you’ll be rewarded!

Even tussendoor: ook het servies was een plaatje, kunnen we deze nog ergens bestellen?

 

Zelfs de desserts waren top!

Vaak is het zo dat ik persoonlijk, als toetjes-lover, teleurgesteld ben in de toetjes in Japanse restaurants. Sushi is een kunst, en daardoor is het vaak alsof zij daar alle liefde en passie in stoppen en het toetje wordt verwaarloosd. Zonde! Gelukkig wist IZAKAYA ons wel te verrassen met overheerlijke desserts. Vooral de cappuccino brûlée met een Whisky foam en koffie meringue was een toetje om voor terug te komen. Deze lover is overtuigd! Aanrader!

Ben jij al bij IZAKAYA langs geweest?