MENU

Tulpenrallye 2014 – De Historie

Smokin’ Barrels opent haar deuren!

mei 7, 2014 reageren (0) Views: 1265 Life redactie blvd

Tulpenrallye 2014 – The Journey So Far

The Journey So Far 
De vorige editie gingen we wat dieper in op de historie van de oudste, zwaarste en meest bekende rally van Nederland: de Tulpenrallye. Onze collega’s van Autovandaag rijden anno 2014 mee in dit competetieve avontuur en zijn inmiddels -nog steeds heelhuids- beland op alweer de derde dag. 

De belangrijkste feiten? Een verloren koplampglas, de Porsche 911E jaagt er een liter brandstof per 5km doorheen, prachtige boswegen, dringen voor benzine en gesleutel aan de bolides tot diep in de nacht. Afijn, bekijk hieronder de sfeerimpressie want beelden…zeggen immers meer dan woorden. Met name als het gaat om de Rallye des Tulipes 2014. 

Dag 1:

Dag 2: 

Autovandaag
Autovandaag neemt deel aan de nieuwste editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s. Met equipe nummer 182 gaan zij het competitieve avontuur aan met een Porsche 911E uit 1969; hij wordt klaargestoomd met een 2.7 liter configuratie die nog zal worden afgesteld bij Bas Autoservice.

Bij hen komen ze ook precies te weten hoeveel vermogen de auto heeft. Omdat snelheid niet de enige belangrijke factor zal zijn in de Tulpenrallye, is onze 911E ook uitgerust met Brantz rallymeters. Autovandaag is er (bijna) klaar voor! Omdat een goede voorbereiding het halve werk is gaan ze ook op cursus bij Bolletjepijl.nl.

 Deel 2: The Journey So Far

Tags: