MENU

4 redenen om een occasion te leasen

Cadeautip voor whisky-liefhebbers: Fettercairn 12yo

oktober 29, 2022 Reageren (1) Views: 15471 Life Larissa Hendriks

Emma Sleep & MIND: je slaap & geestelijke gezondheid

Slaap is noodzakelijk om je lichaam én geest te laten herstellen en tot rust te komen. Het komt daarom niet als een verrassing dat Emma Sleep en MIND de handen ineen slaan.

MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. Ter gelegenheid van Mental Health Day op 10 oktober lanceert Emma haar selfcare campagne. Gedurende deze campagne wordt met elk verkocht Emma product geld opgehaald voor stichting MIND.

Slaap speelt een belangrijke rol in ons psychologisch welzijn

Emma heeft het psychologisch welzijn van twee groepen vergeleken: een groep met elke nacht een optimale nachtrust (6 tot 8,5 uur per nacht) en een groep met een suboptimale nachtrust (minder dan 6 uur, of meer dan 8,5 uur). De verschillen zijn verbazingwekkend. Optimale slapers ervoeren namelijk significant minder symptomen van depressie en angst. Ze konden zich beter aanpassen aan hun omgeving, waren meer bezig met persoonlijke ontwikkeling, zelfacceptatie en hun levensdoel verwezenlijken. Ook bij jonge adolescenten van 14 – 15 jaar uit sociaaleconomisch diverse milieus bleek dat een langere slaapduur verband hield met een hoger subjectief psychologisch welzijn, zowel op korte als lange termijn.

“Het is daarom belangrijk dat wij allemaal bewust zijn van het belang van voldoende slaap voor ons subjectieve psychologische welzijn. Slaaphygiëne moet serieus worden genomen en directer worden aangepakt, vooral in de adolescentie, aangezien deze leeftijd wordt gekenmerkt als een tijd van snelle ontwikkeling en veranderingen. Om jezelf ’s nachts op te laden en te voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt hebben we allemaal voldoende slaap nodig!”
Emma

“Ons doel bij Emma is om mensen over de hele wereld de beste nachtrust te bieden en ervoor te zorgen dat ze als de beste versie van zichzelf wakker worden. Daarom geloven we sterk dat we door MIND te steunen het bewustzijn kunnen vergroten omtrent het belang van slaap voor je geestelijke gezondheid. Dit is namelijk iets wat miljoenen mensen treft – en elke dag meer van ons.”
Duarte Costa Hoofd E-commerce van Emma Nederland

“Slaap heb je nodig om tot rust te komen. Tijdens je slaap herstel je lichamelijk en geestelijk en krijg je weer energie. MIND wil voorkomen dat mensen psychische klachten ontwikkelen en goed slapen is een belangrijke factor hierbij. We zijn daarom blij dat Emma Sleep ons werk steunt. Mede dankzij deze steun kunnen we nog meer mensen met psychische problemen bereiken die informatie en hulp nodig hebben”.
MIND-directeur Marjan ter Avest