MENU

De Lamborghini Miura SV is in haar volle glorie...

Een joyride door Barcelona met de Ferrari 488 GTB

maart 15, 2016 reageren (0) Views: 1355 Gadgets Redactie BLVD

Review: een warm onthaal met de luxe gadgets van Nest

De laatste jaren is een buzz ontstaan rondom “The Internet of Things”, wat simpel gezegd betekent dat niet alleen mensen, maar ook dingen (apparaten) online zijn. Eén van de voorlopers op dit gebied is Nest, die het internet der dingen gewoon bij jou in huis brengt.

In 2010 werd Nest Labs opgericht met het idee om het huis en de omgeving te transformeren. “The idea was to take the technology we had been creating – technology that powers things like your smartphone – and embed it inside important, unloved product, “ aldus oprichters Tony Fadell en Matt Rogers. Het eerste apparaat dat “slim” werd gemaakt was de thermostaat, en dit product werd gevolgd door de Nest Project en de Nest Cam. Sinds 2014 zijn de Nest producten ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Deze gadgets hebben niet alleen indruk gemaakt door de vele functies en de optie om hen met elkaar te laten praten, maar ook door het stijlvolle uiterlijk van apparaten die normaal gesproken nou niet direct luxe uitstralen. Reden genoeg dus om alledrie de producten aan te schaffen en uit te testen. Na twee weken hebben wij de balans opgemaakt en onze bevindingen opgeschreven om jou een eerste blik te kunnen geven.

Nest Learning Thermostat

nest_stand

Het eerste product van Nest was de Learning Thermostat. Inmiddels is het alweer tijd voor de derde generatie van deze slimme thermostaat die, zoals de naam al doet vermoeden, leert van jouw leefritme en temperaturen hier op instelt. De derde generatie is slanker, strakker en heeft een groter en duidelijker scherm.

Bij het in huis halen van nieuwe apparaten, is het altijd de vraag hoelang het gaat kosten om hem daadwerkelijk in gebruik te kunnen nemen. Niet lang in het geval van de Learning Thermostat, want de installatie is absoluut geen rocket science en dat is altijd een hele opluchting. Deze thermostaat staat bovendien mooi in huis en heeft een enorm gadgetgehalte

Ook op de werking van de thermostaat hebben wij weinig aan te merken. Het apparaat is “self-learning” en weet al snel een goed werkend schema in elkaar te zetten. Bovendien is de bijbehorende app makkelijk te besturen, en wordt het inzichtelijk wat je energieverbruik is. Hierdoor wordt het besparen van energie veel simpeler.

Onze favoriete feature? De functie dat de thermostaat kan zien hoe lang het nog duurt voordat de woning is opgewarmd.

Nest Protect

Nest protect

De Nest Protect is een slimme rook- en koolmonoxidemelder die meldingen naar je mobiel stuurt en vertelt wat het probleem is. De nieuwste Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder is geheel opnieuw ontworpen en voorzien van een robuuste rooksensor die tot wel tien jaar mee kan gaan.

Het testen van de Nest Protect maakte direct duidelijk dat dit product een stapje verdergaat dan gewone rookmelders. Een mooi voorbeeld hiervan is dat Protect vertelt waar de brand is, zodat je weet wat de beste vluchtroute is. Bovendien heeft hij een automatische testfunctie waarbij de batterijen en sensoren meer dan 400x per dag (!) worden getest, en eens per maand worden de sirene en luidspreker getest.

Het geluid van de sirene hebben we natuurlijk ook getest, en dit is zonder twijfel hard genoeg om wakker te worden, maar dit apparaat praat ook tegen je om waarschuwingen te geven. Daarnaast onthoud de melder de geschiedenis van het apparaat, en dat is altijd leuk om terug te zien.

Onze favoriete feature? De lichtring om de melder gaat aan bij beweging, het geeft een soort glow, zodat je altijd een lampje in de nacht hebt.

Nest Cam

nest camera

Met de Nest Cam heb jij altijd zicht op je huis en gezin, ook als je ver van huis bent. Je kunt de beelden live via je mobieltje bekijken, maar krijgt ook een melding als de camera is ongewoons ziet of hoort. Met Nest Aware kun je bovendien beelden opnemen, maar dat brengt helaas wel extra kosten met zich mee.

Het eerste wat ons opviel aan de Nest Cam is het design. Je krijgt er een echte Apple feeling bij, en dat is niet heel gek, want Nest is opgericht door vroegere Apple ontwikkelaars. Hoewel het lijkt alsof het apparaat van plastic is gemaakt, voelt het zeer robuust aan door het metalen frame.

De robuustheid van de camera is ook direct getest. We hebben de Nest cam (per ongeluk) van grote hoogte laten vallen, en guess what: hij werkt nog steeds. Dit apparaat kan dus wel tegen een stootje! De beeldkwaliteit is bovendien zeer goed, maar dan wel vooral op korte afstand. De camera heeft een groothoekstand van 130 graden en heeft een digitale zoom.

Onze favoriete feature? Het feit dat de Nest Cam zo flexibel is. Je kunst luisteren, kijken én praten, waardoor deze gadget ook prima als babyfoon kan functioneren.

Het eindoordeel

nest blue vase

De Nest Learning Thermostat, Protect en Cam zijn niet alleen qua uiterlijk echte hebbedingetjes, maar functioneren ook naar behoren. De drie apparaten communiceren met elkaar en dit betekent bijvoorbeeld dat de camera automatisch wordt inschakelt als je de thermostaat op afwezig instelt, en als de rookmelder registeert dat er koolmonoxide lekt uit het verwarmingssysteem, schakelt de thermostaat het systeem uit.

Er zijn bovendien zoveel functies dat je elke keer weer iets nieuws leert, en door het steeds grotere assortiment aan compatibele producten zullen de gadgets van Nest innoverend blijven.

Producten die met Nest werken zijn onder andere Mercedes-Benz, waarbij de auto aan de thermostaat doorgeeft dat jij onderweg naar huis bent, en de Philips hue, die controle over je lampen geeft. Binnenkort hoort ook het Yale slot hierbij, waardoor je kunt controleren of je het huis hebt afgesloten en bezoek een tijdelijke toegangscode kunt geven.

De apparaten van Nest zijn echte aanraders, en wij denken dat er in de toekomst alleen maar functies bijkomen. Kleine voorspelling voor de (nabije) toekomst: het kunnen aanpassen van de temperatuur per vertrek.

Wil je zelf een Nest Thermostat, Protect of Cam? Klik dan hier voor de website.

Tags: ,