MENU

Comme Ça: drie luxe Skin-care huidverzorgingsproducten

Emma Sleep & MIND: je slaap & geestelijke gezondheid

september 26, 2022 reageren (2) Views: 1926 Life Larissa Hendriks

4 redenen om een occasion te leasen

Wil je graag een auto leasen, maar vind je de maandprijs van een nieuwe auto te hoog? Denk dan niet dat private lease niets voor jou is. Je kunt namelijk ook een occasion private leasen. In plaats van een nieuwe auto lease je dan een tweedehands auto.

Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we 4 redenen om een occasion te leasen onder elkaar.

1. Je betaalt een lagere prijs per maand

Eén van de voornaamste reden om voor occasion private lease te kiezen is de prijs. Je betaalt namelijk een lager bedrag per maand dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Hoe dit komt? Doordat jij niet de eerste eigenaar van het voertuig bent. De cataloguswaarde van de auto ligt hierdoor lager en dat heeft gevolgen voor de leaseprijs. Leasemaatschappijen kijken onder meer naar de waarde van een auto om de leaseprijs vast te stellen. Hierdoor kan het financieel gezien toch interessant zijn om een privé een auto te leasen.

2. Je zit er minder lang aan vast

Wanneer je voor private lease kiest, spreek je met de leasemaatschappij een looptijd af. Bij nieuwe auto’s kiest men vaak voor de maximale looptijd van 60 maanden. Je betaalt zo weliswaar relatief weinig per maand, maar je zit wel lange tijd aan het contract vast. Dit brengt ons bij een tweede reden om een tweedehands auto te leasen. Je zit namelijk minder lang aan een leasecontract vast. Veel mensen die een tweedehands auto leasen kiezen voor een looptijd van 12 of 24 maanden.

3. Je hoeft niet lang te wachten

Wie een nieuwe auto leaset moet soms lange tijd wachten voordat hij eindelijk in de auto kan rijden. Leasemaatschappijen hebben meestal weinig tot geen nieuwe auto’s op voorraad. Wanneer de auto uit het buitenland geïmporteerd moet worden, duurt het mogelijk weken voordat hij eindelijk arriveert. Kies je voor een tweedehands auto? Dan hoef je meestal niet lang te wachten voordat de auto tot jouw beschikking staat. Leasemaatschappijen hebben vaak meerdere occasions staan, waardoor je jouw tweedehands auto mogelijk al met een weekje op kunt halen.

4. Je kunt uit een groot aanbod kiezen

Doordat private lease alsmaar populairder wordt, wordt het aanbod steeds groter. Zo kun je vandaag de dag vrijwel iedere auto wel leasen. Het aanbod tweedehands auto’s is iets kleiner dan het aanbod nieuwe auto’s, maar toch zijn er mogelijkheden te over. Een leaseauto wordt aan het einde van de looptijd namelijk vaak weer ingeleverd bij een leasemaatschappij. Hij is echter nog lang niet op, waardoor een leasemaatschappij hem als occasion aanbiedt. Door de toenemende populariteit van private lease groeit het aanbod met de dag. Hierdoor is de kans groot dat er ook voor jou een geschikte tweedehands leaseauto te vinden is.